Peste 130.000 hectare de padure au disparut intre 1990 si 2000

Pe zi ce trece, padurea Baneasa dispare putin cate putin. In locul copacilor „cresc” vile somptuase. Ironia face ca multi dintre dezvoltatorii imobiliari care construiesc pe fosta padure sa aiba pe copaci drept embleme iar siglele sa fie verzi la fel ca ale ecologistilor.

defrisari
In urma cu aproximativ 20 de ani cam pe aici era centrul padurii Baneasa, mandria bucurestenilor. Acum au rasarit case somptuoase si betoane, fara pic de verdeata.

Specialistii de la Institutul de cercetari si amenajari silvice studiaza cu imagini din satelit cat au defrisat romanii. Primele date ale studiului au aparut deja: din anul 1990 si pana in 2000 au disparut peste 130 de mii de hectare de padure. Pentru perioada recenta, studiul este in lucru. La o prima vedere, ritmul de defrisare a fost insa inzecit.

Harghita, Covasna, Satu Mare si Maramures sunt doar cateva dintre judetele unde au disparut paduri intregi. De aici si efectele. Doar in anul 2008, politistii au descoperit peste 5000 de infractiuni silvice in intreaga tara. In plus, au fost confiscati peste 30 de mii de metri cubi de copaci. Amenzile politistilor totalizeaza 1,5 milioane de lei.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *