Peste 150 de tone de deseuri electronice sunt reciclate la Buzau

0
498

Cel mai mare procesator de deseuri electrice si electronice din Romania, GreenWEEE International Buzau, transforma pentru reutilizare jumatate din aparatura veche colectata in toata tara.deseuri electrocasnice

Actiunea, „Marea Debarasare” organizata de Ministerul Mediului la sfarsitul lunii iunie, s-a derulat in 25 de judete, pe 74 de trasee din mediul urban si rural. In urma centralizarii de catre minister a datelor transmise din tara, a rezultat o cantitate de 256 de tone de deseuri de echipamente electrice si electronice.

Din Regiunea 2 Galati s-au colectat cele mai mari cantitati de aparatura iesita din uz, peste 90 de tone, din Regiunea 3 Pitesti, aproximativ 50 de tone, din Regiunea 6 Cluj – Napoca, 27 de tone, iar din Regiunea 4 Ilfov, care include si capitala, doar 25 de tone.

Aproximativ 150 de tone de deseuri electrice si electronice colectate la ultima campanie „Marea Debarasare” au ajuns in depozitele societatii buzoiene GreenWEEE International, pentru dezansamblare si reciclare.

„La noi ajunge peste jumatate din aparatura colectata la nivel national. Liniile noastre asigura reciclarea a zece categorii de deseuri electrice si electronice, de la masini de spalat, fier de calcat, la televizoare, monitoare de calculator sau frigidere”, ne-a declarat Corina Ursache, de la biroul de presa al companiei.

De la anul, firma buzoiana va avea linii si pentru reciclarea lampilor de iluminat economice, tuburilor fluorescente si bateriilor electrice, care deocamdata merg la reciclatori din Germania. GreenWEEE International a fost infiintata in aprilie 2009, cu o investitie de zece milioane de euro, de un grup de afaceristi taiwanezi.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.