Peste 200 de copii, din gradinite si scoli , au participat, ieri, la Ziua Fara Masini, manifestare care a incheiat “Saptamana Mobilitatii Eurpene”.

Liceul Teoretic Miron Costin din Pascani participa astazi la campania “Un milion de copaci”, lansata de Programul Natiunilor Unite pentru Mediu. Astfel, in cadrul acestei campanii, reprezentantii liceului vor planta 10 arbori in parcul municipiului. Organizatorii acestei campanii sunt Carmen Apostol, directoarea liceului, si profesoarele Carmen Pasat si Irina Popa.

“Scoala noastra va organiza o zi deosebita in data de 21 septembrie. Vom planta copaci impreuna cu alte scoli din lumea intreaga. Primii copaci vor fi plantati la amiaza in Oceania, urmand cursul Soarelui, noii copaci vor fi plantati in Asia, Europa si Africa. in cele din urma, lantul de copaci va ajunge in cele doua Americi. Evenimentul a devenit deja un succes. Anul trecut, peste 700 de scoli din 82 de tari au plantat mii de copaci in timpul acestei zile speciale. Plantarea copacilor este pentru noi un simbol. in primul rand, ne reaminteste de natura si de importanta protectiei mediului. in al doilea rand, este un simbol al cooperarii internationale. Cum aceasta zi este de asemenea cunoscuta ca “Ziua Internationala a Pacii”, dorim sa promovam mesajul tolerantei si al pacii. Aceasta zi este organizata de ENO-Mediul inconjurator Online, o scoala globala virtuala care isi propune responsabilizarea pentru problemele de mediu si dezvoltare durabila. Este de asemenea o campanie, parte integranta a Campaniei “Un Milion de Copaci”, lansata de Programul Natiunilor Unite pentru Mediu”, a afirmat, intr-un comunicat, conducerea Liceului Miron Costin.

Sursa: Ziua de Iasi

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,331FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente