Peste 200 de hectare de teren vor fi impadurite in Maramures, in aceasta primavara

Peste 200 de hectare de teren vor fi impadurite in Maramures, in aceasta primavara
Peste 200 de hectare de teren vor fi impadurite in Maramures, in aceasta primavara

Directia Silvica Maramures si Ocolul Silvic Municipal Baia Mare vor impaduri peste 200 de hectare de teren in aceasta primavara. Incepand inca de saptamana trecuta, padurarii au dat startul lucrarilor din 2013, urmand ca in perioada urmatoare sa fie plantati peste 1.800.000 de puieti, in diferite zone ale municipiului Baia Mare dar si in restul judetului.

Ocolul Silvic Municipal Baia Mare a pregatit pentru aceasta primavara 50.000 de puieti din pepinierele proprii, urmand ca impaduririle sa fie finalizate pana la sfarsitul acesti luni.

„Plantam opt hectare de regenerare artificiala, iar pe langa acestea avem doua hectare de completari. S-au plantat deja in jur de noua hectare, pentru ca ne-a permis timpul. Celelalte zone sunt inaccesibile deocamdata. Folosim 50.000 de puieti, produsi in pepinierele noastre, in principal fag, molid, larice, gorun si stejar rosu. Speram ca pana saptamana viitoare sa incheiem cu campania de impaduriri de anul acesta“, a aratat Lia Lesan, responsabil de cultura – regenare,din cadrul Ocolului Silvic Municipal Baia Mare.

In ceea ce priveste lucrarile realizate de catre Directia Silvica Maramures, oficialii institutiei au aratat ca in 2013 se vor efectua mai putine impaduriri, iar majoritatea dintre acestea vor avea loc in Viseu si in Poienile de Sub Munte. „Anul acesta avem de impadurit numai 200 de hectare. Vremea imposibila pentru lucrari din aceasta perioada ne-a cam incurcat, dar am inceput timid lucrarile, iar pana in acest moment avem 18 hectare impadurite. Speram in perioada imediat urmatoare sa continuam actiunea si sa finalizam cu succes lucrarile“, a spus Vasile Cheta, seful biroului tehnic din cadrul Directiei Silvice.

Potrivit reprezentantilor Directiei Silvice, in Maramures urmaza sa fie plantati 1.800.000 de puieti, dintre care cei mai multi vor merge catre zona Poienile de sub Munte si in Viseu. Seful biroului tehnic din cadrul Directiei Silvice Maramures a mai spus ca numarul mai mic de puieti folositi survine si regenerarii naturale din diferite zone.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,547FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente