Peste 200 de infractiuni sivice, constatate anul trecut in judetul Hunedoara

0
556
Peste 200 de infrac?iuni sivice, constatate anul trecut în jude?ul Hunedoara
Peste 200 de infracţiuni sivice, constatate anul trecut în judeţul Hunedoara
Peste 200 de infractiuni sivice, constatate anul trecut in judetul Hunedoara
Peste 200 de infractiuni sivice, constatate anul trecut in judetul Hunedoara

… 2014 a inceput „bine”: sute de arbori au fost taiati ilegal de pe Dealul Castaului

Doi hunedoreni au fost prinsi de politisti dupa ce au taiat si furat peste 200 de arbori dintr-o padure situata pe raza comunei Beriu. In cauza a fost intocmit dosar penal, urmand a se stabili volumul si valoarea masei lemnoase taiate si sustrase.

Doi barbati, in varsta de 40 de ani, unul din Orastie, celalalt din comuna Turdas, s-au ales cu dosare penale dupa ce au taiat ilegal copaci dintr-o padure din Beriu. Oamenii legii au stabilit ca tapinarii au taiat 219 arbori de pe un teren impadurit situat in locul numit „Dealul Castaului” si au sustras materialul lemnos rezultat. In cauza a fost intocmit dosar penal, urmand sa se stabileasca volumul si valoarea masei lemnoase taiate si sustrase.

Amenzi de zeci de mii de lei pentru infractiuni silvice

Pe parcursul anului trecut, politistii de la Biroul de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publica au organizat si executat un numar de 40 actiuni si 21 controale impreuna cu personal silvic specializat, ocazie cu care au fost constatate 59 infractiuni si 37 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 53.680 de lei. Din totalul infractiunilor constatate, 33 infractiuni reprezinta taieri ilegale de arbori. A fost confiscata cantitatea de 29,764 de metri cubi de material lemnos, lemn de foc si lemn de lucru, in valoare de peste 2.800 de lei si 13 pomi de Craciun, in valoare de 260 de lei. „La nivelul subunitatilor de politie, au fost organizate si executate 397 actiuni si 79 controale, impreuna cu personal silvic specializat, ocazie cu care au fost inregistrate 167 dosare penale privind infractiuni silvice si aplicate 144 sanctiuni contraventionale, in valoare de 129.368 de lei. A fost confiscata cantitatea de 133,402 metri cubi de material lemnos, lemn de foc si lemn lucru, in valoare de 25.750,98 lei, si 97 de pomi de Craciun, in valoare de 2.420 de lei”, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Hunedoara, subcomisar Bogdan Nitu. Potrivit oamenilor legii, pe parcursul anului 2013 nu au fost constatate infractiuni grave pe aceasta linie, respectiv taieri masive de paduri sau defrisari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.