Peste 300 de familii din judetul Iasi produc lapte de vaca 100% natural

B?t?lia pentru cote de pia??, miza scandalului alimentelor „toxice“
Peste 300 de familii din judetul Iasi produc lapte de vaca 100% natural

Familia Ciobanu creste sapte vacute in sistem ecologic, care dau in fiecare zi 100 de litri de lapte sanatos. Intr-o camera de procesare lapte, acesta este transformat in branza de toate felurile si smantana.

Investitia porneste de la 10.000 de lei, avand in vedere ca legea cere ca in camera de prelucrare sa existe cel putin un frigider, dar si apa curenta. Plus un grajd incapator si curat – astfel ca vacutele sa nu stea ingramadite si sa nu fie stresate.

In ceea ce priveste hrana – pascutul nu este suficient. Vacile primesc lucerna, dar si amestecuri de tarate, ca sa dea lapte mai mult si mai gras.

Chiar si asa, avand in vedere ca un kilogram de branza se vinde la piata cu minim 10 lei, profitul este ca si garantat. Peste 200 de lei, zilnic.

In acelasi tip de afacere a investit si familia Ursu, dupa ce munca in strainatate nu a mai dat roade bune.

Vaca este o uzina vie care ne aduce zilnic bani in casa. Iata o afacere prospera in vremuri de criza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *