Peste 300 de hectare vor fi impadurite in 2011

Peste 300 de hectare vor fi impadurite in 2011

Circa 300 de hectare de teren vor fi impadurite in acest an, potrivit Miscarii nationala de impadurire ‘Plantam fapte bune in Romania!’, initiata de Asociatia EcoAssist, aceeasi care anul trecut a finalizat campania de curatenie nationala Let’s Do It, Romania!, informeaza Agerpres.

Pana in prezent au fost realizate plantari pilot in 4 judete (Arges, Ialomita, Mehedinti si Timis) cu implicarea a 1.230 voluntari, 5 ONG-uri de mediu, 3 Institutii ale Prefectului, 3 Inspectorate Scolare Judetene, 2 Inspectorate Judetene de Jandarmi, 4 Directii Silvice, 7 administratii publice locale, respectiv 6 companii private.

Studii recente efectuate de Organizatia Mondiala a Sanatatii au evidentiat ca poluarea atmosferica are un impact negativ asupra mortalitatii infantile datorate infectiilor respiratorii. In plus, expunerea la poluantii atmosferici creste incidenta infectiilor respiratorii si agraveaza astmul la copil. Un studiu efectuat de Centrul pentru politici durabile ‘Ecopolis’ arata ca in Romania, in 2009, 633 de copii sub un an au murit din cauza unor boli ale sistemului respirator, in perioada 2004-2009 numarul de decese ajungand la 4.863.

Miscarea Nationala de Impadurire ‘Plantam fapte bune in Romania’ este initiativa a societatii civile tinere din Romania, bazata pe voluntariat, este programata a se derula in Romania pe o perioada de 5 – 7 ani si include actiuni de constientizare, de cartare si de plantare pe terenuri care in prezent nu sunt incluse in fondul forestier, monitorizarea plantarilor si efectuarea de lucrari de intretinere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *