Peste 700 de bihoreni primesc bani nerambursabili pentru a se incalzi ecologic

Utilizarea panourile solare este o modalitate foarte buna de a conserva energia

In fiecare saptamana se aproba dosare noi pentru bihorenii care vor sa se incalzeasca folosind energii alternative. Din cele peste 1000 de cereri 742 au fost aprobate pana in prezent. Oradenii care au fost declarati eligibili trebuie sa se grabeasca insa la ghisee pentru semnarea contractelor. Altfel, ei risca sa ramana fara finantare.

Peste 1.000 de oameni si-au depus dosare spre aprobare in cadrul programului Casa Verde. Prin acest program bihorenii pot obtine finantare nerambursabila pentru a cumpara sisteme de incalzire care utilizeaza energii regenerabile sau pentru a-si completa sistemele clasice de incalzire. Pana in prezent au fost analizate peste 800 de dosare, aferente perioadei 1 iulie-29 septembrie 2010, din care 742 au fost aprobate. Listele cu persoanele acceptate sau respinse afisate se gasesc pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu www.afm.ro.

Solicitantii trebuie sa verifice constant listele pentru a afla in timp util daca au fost declarati eligibili. Astfel, daca au fost declarati neeligibili ei trebuie sa-si depuna contestatiile in maximum 10 zile de la data afisarii rezultatului. De asemenea, cei care au fost acceptati, au 60 de zile la dispozitie pentru a semna actul de finantare. In cazul in care nu se prezinta la termen la agentie, ei pierd fondurile.

Pentru semnarea contractelor oamenii trebuie sa se prezinte la APM Bihor cu actele de identitate in original.

Dupa semnarea contractului si achizitionarea instalatiei beneficiarii finantarii vor depune la sediul APM Bihor un dosar de decontare.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,546FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente