Oceanele planetei noastre ar putea adaposti peste 750.000 de specii necunoscute pentru oameni.
Acest lucru reiese din primul Recensamant al Vietii Marine care a fost finalizat dupa aproximativ 10 ani de cercetari.
Potrivit The Telegraph, pana in momentul de fata au fost identificate doar 250.000 de specii si se estimeaza ca alte 750.000 de specii asteapta sa fie descoperite.
In cei 10 ani cat au durat cercetarile, oamenii de stiinta au descoperit peste 6000 de specii noi. Cu toate acesetea, noul raport arata ca oamenii au un impact distructiv asupra vietii marine.
„Cercetatorii marini nu pot da date exacte, deocamdata, despre numarul exact de specii care se afla in oceane. Va mai fi nevoie, probabil, de alti 10 ani pentru a avea o estimare corecta. Cu toate acestea, fundul oceanelor nu mai este considerat asemanator unui desert intrucat exista o multitudine de specii care il populeaza” spune noul recensamant.
La proiectul acesta au lucrat peste 2.700 de cercetatorii pe parcursul celor 10 ani si au fost efectuate cel putin 540 de expeditii. Apele cele mai populate, unde au fost descoperite cele mai multe specii, sunt cele din Antarctica. „In jur de 80% dintre speciile din Antarctica traiesc pe fundul apei. Aceste creaturi ar putea fi recunoscute probabil mai usor de catre paleontologi decat de catre biologii marini pentru ca seamana mult cu fosilele gasite de-a lungul timpului” a declarat doctorul Huw Griffiths, potrivit sursei citate.