Peste 90 de milioane de lei pentru spatii verzi

0
307

Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) aloca peste 92 de milioane de lei pentru parcuri si spatii verzi in localitati.parcuri pentru relaxare

Scopul finantarii este combaterea poluarii urbane. Fiecare roman ar trebui sa beneficieze de minimum 26 de metri patrati de spatiu verde pana la finele anului 2013.

Prima sesiune a „Programului national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati” se va desfasura intre 21 septembrie si 12 octombrie anul acesta, cand autoritatile locale vor putea depunde proiectele.

„Programul se adreseaza autoritatilor publice locale care aplica voluntar pentru realizarea proiectelor de dezvoltare si modernizare a spatiilor verzi din localitati, precum si infiintarea de noi parcuri, scuaruri si aliniamente plantate sau reabilitarea celor existente.

Selectia solicitantului se face in baza dosarului de finantare depus la registratura Ministerului Mediului si are caracter eliminatoriu”, precizeaza Ministerul Mediului.

Banii alocati de AFM pentru acest program sunt nerambursabili. Fondurile vor veni esalonat, pe durata de valabilitate a contractului de finantare si in functie de stadiul realizarii proiectului, mai informeaza Ministerul Mediului.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.