Pestera Bolii, care face parte din rezervatia Gradistea Muncelului, a fost redeschisa pentru turisti

0
776

Se spune Pestera Bolii este locul ideal pentru realizarea filmelor istorice, de aventura si legende. Nemtii au gasit pestera pe net si au tras aici doua scene dintr-un renumit film istoric.
pestera bolii
Dupa zeci de ani in care a fost lasata in paragina, Pestera Bolii, care face parte din rezervatia Gradistea Muncelului, a fost redeschisa pentru turisti.

Din drumul care duce spre Petrosani, pestera nu se zareste, dar toata lumea te indruma spre ea. De sus, intrarea in grota seamana cu o gura deschisa de lup. Dupa ce coboram scarile, intram si chiar ne dam seama ca este un decor perfect de film. Podeturi, stanci cu forme parca din albumele de arta. Nu-ti ia mai mult de o jumatate de ora sa o vezi.

Pestera Bolii este in curs de amenajare, doar o parte din ea se poate vizita, dar e suficient pentru a vedea spectacolul fascinant pe care Paraul Jupaneasa l-a sapat in calcarul muntilor. O casa de productie din germania a filmat aici 2 scene din filmul „Legendele nibelungilor”.

La terminarea filmarilor, nemtii s-au aratat de a dreptul fascinati de frumusetea pesterii. Acum aici se organizeaza concerte pentru ca acustica pesterii este perfecta.

Nu departe, pe o harta amplasata la intrarea in pestera ne face cu ochiul un han. Hanul Bolestilor. Familia Bolestilor este una dintre cele mai vechi de aici, aparand in documente prin Evul Mediu. Doi dintre membrii familiei au slujit la mari domnitori. Stra-stra-stranepotul lor este acum patron la han.

Acum, Hanul Bolestilor este si el modern, cu strand si camere cu aer conditionat. O camera la han costa 60 de lei pe noapte, de persoana.

Zona este in sudul Tarii Hategului, la jumatatea drumului intre Hateg si Petrosani. Doar dai o privire roata si vezi toti muntii -Retezatul, Parangul si Muntii Sebesului. Locul e marginit de pitoreasca Vale a Streilului, unde legenda vorbeste de comoara lui Decebal.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.