Rusia creaza un nou parc arctic pentru protejarea habitatului ursilor polari

0
551

Rusia va crea un nou parc de 1,5 milioane de hectare in Arctica, in cele mai importante zone pentru populatiile de ursi polari: marile Barents si Kara.
parc arctic
Parcul rusesc este situat in nordul Novaya Zemlya, o insula foarte lunga ce se intinde in Oceanul Arctic intre marile Barents si Kara.

WWF a facut lobby foarte mult timp pentru acest parc, ce se afla intr-o zona cheie si pentru populatiile de morse, reni salbatici si pasari. Crearea parcului exclude toate activitatile industriale.

„Este exact ceea ce vrem sa vedem de la guvernele din zona Arctica”, a declarat Neil Hamilton, directorul WWF al programului international arctic.

„Singura modalitate prin care populatiile arctice vor reusi sa supravietuiasca schimbarilor climatice este sa le dam suficient spatiu sa respire. Daca activitatea industriala este tinuta departe de habitatul lor, animalele au o sansa. Avem nevoie de actiuni imediate la nivel global pentru a ne asigura ca parcul ramane suficient de rece pentru animale precum ursul polar si renul salbatic”, a mai spus Hamilton.

WWF este incantata de crearea parcului, insa subliniaza ca zona protejata este mai mica decat cele cinci milioane de hectare planuite initial.

„Desi Parcul Arctic Rusesc este marea noastra implinire, ne pare rau ca nu au fost incluse toate teritoriile planuite. Franz Josef Land si Victoria Island au fost scoase din proiect, dar acum vom munci pentru a mari granitele parcului”, a precizat Oleg Sutkaitis, seful Biroului Ecoregional Marea Barents pentru WWF Rusia.

Premierul Vladimir Putin a declarat ca spera ca acesta sa fie o atractie majora pentru turism si a anuntat ca el insusi vrea sa mearga acolo in vacanta.
Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.