Legumele si fructele contin pesticide, responsabile de aparitia sindromului ADHD la copii

România ajut? Moldova pentru crearea Laboratorului pentru determinarea reziduurilor de pesticide
Legumele si fructele contin pesticide, responsabile de aparitia sindromului ADHD la copii

Legumele si fructele contin pesticide, responsabile de aparitia deficitului de atentie si hiperactivitate la copii, potrivit unor noi studii realizate de oamenii de stiinta de la universitatile Harvard si Montreal.

Cercetatorii au reusit sa stabileasca o legatura intre comportamentul copiilor care sufera de hiperactivitate si continutul de substante chimice din compozitia pesticidelor. Astfel cu cat concentratia de substante toxice ajunse in organism, este mai mare, cu atat riscul dezvoltarii deficitului de atentie si hiperactivitate si a altor tulburari psihice grave este mai mare.

Specialistii atrag atentia ca aceste substante toxice ajung in organismul copiilor prin intermediul legumelor si fructelor consumate. Insa substantele chimice se regasesc si in produsele din culturile tratate, cum ar fi painea.
ADHD este o tulburare de comportament, o afectiune de tip neurologic, care se manifesta prin deficit de atentie si dificultati in desfasurarea unei sarcini, fiind afectata capacitatea individului de a se controla. Deficitul de atentie si hiperactivitatea afecteaza in egala masura copiii ti adultii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *