Copiii crescuti in zone agricole cu multe pesticide au un intelect mult mai redus decat al copiilor din alte regiuni. Este concluzia unui studiu al Greenpeace realizat in India.

Au fost testati copii din sase regiuni, si comparati cu copii de aceeasi varsta, dar din regiuni neafectate.

Rezultatul: copiii de 4-5 ani din zonele neafectate ii depaseau ca nivel intelectual pe micutii din zonele cu pesticide, cu 87%. Iar copiii de 9-13 ani ramaneau in urma ca dezvoltare mentala, cu 85%. In 1997, specialisti ai Institutului National al Cancerului, SUA, au studiat fenomenul si au ajuns la concluzia ca pesticidele determina aparitia cancerului cel mai adesea la prunci.

Inca este o curiozitate faptul ca in zonele unde pesticidele nu depasesc normele, totusi copiii de cativa ani introduc in organism, prin hrana, de patru ori mai multe pesticide clororganice, decat prevede norma OMS.

La fel, laptele mamar contine de 4-5 ori mai multe pesticide de acest fel, decat contine laptele de vaca. Ele nasc copii cu sanatatea fragila, incat unul din patru se imbolnaveste. Se asteapta ca acesti copii sa nasca la randul lor, generatii bolnave.

Sursa: Gandul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here