Armata a ridicat gunoaiele din Napoli

0
389

Un manifestant a fost batut cu pumnii si cu bastoanele de catre politisti .

Tragedia deseurilor din regiunea orasului Napoli, Italia, continua. Armata a inceput luni dimineata, pe intuneric, sa ridice gunoaiele de pe strazi. Mai tarziu, in jurul orei 6.00, politia a intervenit in forta impotriva manifestantilor din localitatea Pianura, aflata la vest de Napoli.

Locuitorii au incercat sa opreasca un nou transport de deseuri care urmau sa fie deversate peste cele existente, anunta agentia italiana de stiri Ansa. Politia a degajat primul baraj de manifestanti, iar in cursul acestei actiuni in forta, oamenii legii au fost bombardati cu pietre de catre protestatari.

Al doilea baraj, aflat putin mai departe de soseaua prin-cipala din Pianura, care era aparat de mai multe zeci de persoane ce se opuneau des-carcarii si depozitarii gu–noaielor, a fost degajat, de asemenea, de genisti ci––vili in timp ce politia de abia tinea piept noilor valuri de manifestanti.

Un locuitor din Pianura, care se urcase pe unul dintre uti–lajele folosite de genisti, a fost batut crunt de catre po-litisti cu bastoanele si cu pumnii, precizeaza aceeasi sursa. Duminica spre luni, masinile militare de geniu incepusera deja sa curete stra-zile de gunoaie in Caserte, un alt mare oras din apropiere de Napoli.

Scolile din zona afectata de criza grava a gunoaielor si-au deschis totusi portile, de-si conflictul continua, iar numerosi parinti au refuzat sa-si trimita copiii la cursuri din cauza crizei gunoaielor.

„In aceasta dimi-neata, scolile din Campania si-au reluat cursurile, chiar daca ne confruntam cu o situatie de criza, desi cativa primari din comunele invecinate decisesera duminica prelungirea vacantei de iarna pana la solutionarea crizei deseurilor”, a declarat unul dintre oficialii italieni din zona.

Mafia a depozitat deseuri periculoase

Agentia de stiri Ansa estimeaza ca in provincia Campania au fost depozitate pana la sfarsitul anului trecut cel putin 100.000 de tone de gunoaie. Peste 4.500 de tone de deseuri zac pe strazile orasului Napoli si ofera un spectacol dezolant. Norocul este ca ploaia mai sterge din mirosurile pestilentiale raspandite de sacii de gunoaie si de pubelele care stau sa se rupa sub greutatea resturilor de tot felul.

„Problema gunoaielor aruncate este o ofensa adusa demnitatii umane si ne ataca teritoriul, punand piedici mari dezvoltarii noas-tre economice”, a spus Gennaro Pascarella, epis-copul din localitatea Pozzuoli, un alt oras afectat de criza, care se afla la vest de Napoli.

Fiind ingrozita de consecintele dezastruoase pe care deja le are depozitarea gunoaielor, populatia din zona orasului Napoli refuza deschiderea gropii de gunoi de la periferia ves-tica a orasului, care a fost dezafectata in anul 1996 si care se afla nici mai mult, nici mai putin la o distanta de 300 de metri de primele locuinte din aceasta zo-na.

Napoli si localitatile din ju-r sunt invadate cu re–gularitate de gunoaie, din anul 1994, in primul rand din cauza centrelor in–suficiente de reciclare a de–seurilor. Statul italian a chel-tuit un milion de euro si a numit opt comisari ad hoc pentru a regla aceasta criza, dar multe dintre centrele de reciclare au fost inchise din cauza faptului ca mafia italiana s-a infiltrat si a adus ilegal in aceste centre deseuri periculoase, fara sa tina cont de mediul in care erau depozitate acestea.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.