Petrolul pune in pericol una dintre cele mai rare specii din lume

0
428
Ursul spirit
Ursul spirit

Ursul spirit, o subspecie a ursului brun cu blana deschisa la culoare, este pe cale de disparitie. O conducta de petrol care va traversa peste 1.100 de kilometri din Canada, din Alberta pana in British Columbia, ameninta habitatul natural al ursului „blond”.

Supranumit „Panda al Canadei”, ursul spirit reprezinta una dintre cele mai rare specii din lume, a carei populatie numara putin peste 500 de exemplare. Desi este o subspecie a ursului brun, animalul are blana „blonda” din cauza unei mutatii genetice.

Aproximativ 10% din ursii din aceasta zona se nasc cu blana deschisa la culoare, scrie ABC News. Un grup canadian de protectie a animalelor sustine ca proiectul conductei de titei va transforma habitatul ursului spirit intr-o „autostrada pentru petroliere”.

Reprezentantii Pacific Wild spun ca indigenii fac eforturi pentru a opri acest proiect si au chemat in ajutor un grup de fotografi pentru a documenta viata acestui animal si habitatul lui natural si pentru a atrage atentia lumii asupra pericolului.

Antecedente periculoase

TAGURI
ursul spiritpetrolpericolspecie
Reprezentantii companiei Enbridge spun insa ca nu exista niciun pericol, iar conducta de titei nu va afecta habitatul ursului spirit, Great Bear Rainforest, ba, mai mult, va crea locuri de munca in zona.

„Credem ca probabilitatea unei scurgeri de petrol este foarte mica”, a spus coordonatorul proiectului conductei Northern Gateway, John -Carruthers. „Vom pune la punct planuri detaliate in eventualitatea unui accident, dar publicul trebuie sa stie ca reactionam foarte prompt in cazul in care se intampla.”

Totusi, o conducta de petrol din Michigan a companiei Enbridge s-a fisurat in aceasta vara si un milion de barili de petrol au ajuns in raul -Kalamazoo. Luna trecuta, s-a fisurat si una dintre c onductele din suburbiile orasului Chicago.

Cine este spirit

Ursul spirit cantareste intre 70 si 135 de kilograme si poate trai pana la 25 de ani in salbaticie. Poate rezista si sapte luni fara hrana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.