Philips LED Eco…nova

Televizor ecologic

Cand vine vorba de un monitor sau de un televizor de noua generatie, producatorii nu uita sa scoata in evidenta detalii din zona verde. Adica eco: de la componente reciclabile la consum redus de energie, acolo unde ataseaza un anumit procent ce va sa insemne „un minus” comparativ cu seria anterioara. Iata ca Philips reuseste sa iasa in fata, pe aceste detalii, si cu o telecomanda eco, echipata cu celule solare (foto dreapta). Este un accesoriu care insoteste televizorul LED Econova, devenit aproape un simbol al electronicelor verzi, si trebuie sa marturisesc ca in perioada in care am avut acest model spre testare (ceva mai mult de o luna), nu a trebuit sa scot telecomanda pe balcon, la incarcare.

Revenind la televizorul cu tehnologie LED, are o diagonala de 107 cm (42 inci) si rezolutie FullHD 1080p. Cu alte cuvinte, perfect pentru a viziona cum trebuie colectia de DVD-uri „Piratii din Caraibe” si „Lord of the Rings”, editii speciale (comandate pe Amazon). Sau meciurile de Liga Campionilor (pe canale HD), precum si cateva activitati gaming: FIFA11 si chiar jocuri de Xbox Kinect (tot de teste).

In ceea ce priveste detaliile eco ale televizorului Philips Econova, consuma cu 40% mai putina energie fata de un model LCD si 40W in modul Eco. De asemenea, consumul este 0 W atunci cand este inchis folosind functia/bu-to-nul „Zero Power Switch” pozitionat undeva in partea din spate. Pe aceeasi linie, televizorul beneficiaza de un panou de aluminiu reciclat, destul de mic, care acopera circuitele electro-nice, in locul carcasei din spatele televizorului utilizata de modelele concurente. De altfel, modelul Econova este fabricat din PVC si materiale ignifuge, fiind conceput pentru reciclare usoara.

Cum locuiesc cu chirie, nu mi-am permis sa fixez televizorul in perete asa cum cer vremurile. Partea buna este ca suportul are o functie dubla: pe masa sau pe perete, pachetul continand suruburile potrivite.

Philips Econova TV LED poate fi achizitionat acum la un pret de: 4.300 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *