Piata panourilor solare este in continua crestere

0
407
Piata panourilor solare este in continua crestere
Piata panourilor solare este in continua crestere

Desi intreaga economie a mers pe minus din 2008 incoace, se pare ca piata panourilor solare inregistreaza venituri tot mai mari in Romania si cresteri spectaculoase de 50% in 2010 fata de 2009. Conform primului Raport al Jucatorilor si Pietei de Panouri Solare din Romania lansat de IBC Focus, piata isi va continua trendul ascendent si in 2011, insa cu un ritm mai ponderat.

Pe de alta parte, numarul de firme importatoare si producatoare de sisteme solare termice a crescut cu 41% in 2011 fata de 2010, ceea ce intensifica concurenta pe aceasta piata. Desi numarul de jucatori este in crestere, deja exista cateva firme cu renume consacrat pe domeniul sistemelor solare, inclusiv in randul concurentei lor.
In perioada martie-mai 2011, 86 de firme au fost intervievate si astfel s-a realizat inclusiv un Top al principalilor jucatori din piata, inclusiv cu cotele de piata ale fiecaruia. Printre cei care apar sunt firme precum: Viessmann, Ferroli, Romstal, Ora Cinci, Bosch, Secpral, Solaro, etc.

Mai mult, apar si firme importatoare noi, care care pot schimba in viitor impartirea „placintei”: Bramac, Velux, Rehau – firme care pana acum activau pe alte segmente si se orienteaza si inspre piata panourilor solare.
Cu toate acestea, piata romaneasca reprezinta doar 0,48% din totalul pietei de sisteme solare termice din Europa, unde astfel de sisteme sunt mult mai raspandite, plus si mentalitatea si sistemul legislativ incurajeaza folosirea energiilor regenerabile. Procentul scazut poate parea ca piata Romaniei e nesemnificativa, insa de asemenea, poate fi o oportunitate imensa de crestere pentru cei care activeaza pe acest segment.

Pentru mai multe detalii despre Raportul Pietei Panourilor Solare:
IBC Focus
0264 430013
www.construct-intelligence.ro
[email protected]
http://www.ibcfocus.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.