Campanie de informare pentru un picnic civilizat

Campanie de informare pentru un picnic civilizat

Vremea insorita din acest sfarsit de saptamana a scos mii de ieseni in locurile de agrement din jurul orasului.

Cu scopul de a proteja mediul inconjurator, reprezentanti din cadrul Agentiei pentru Protectia Mediului Iasi si de la Garda Nationala de Mediu – Comisariatul Judetean Iasi, impreuna cu politistii locali, au organizat o campanie de informare a cetatenilor cu privire la regulile ce trebuie respectate, atunci cand desfasoara activitati de picnic. “Cu aceasta ocazie, persoanele care au fost gasite la picnic in diferite locatii din municipiul Iasi, au fost informate cu privire la importanta protejarii mediului inconjurator si la avantajele pe care acesta ni le ofera pentru a avea o viata sanatoasa. In acelasi context, au fost impartite pliante pe care erau mentionate cele mai importante prevederi ale Legii numarul 54 din 2012, privind desfasurarea activitatilor de picnic, reguli ce trebuie respectate pentru un picnic civilizat si prietenos cu natura”, a declarat Nicoleta Deciu, purtatorul de cuvant al Politiei Locale Iasi.

Potrivit noii legi a picnicului promulgate in acest an, cei care iau parte la activitatile de agrement au obligatia de a arunca gunoaiele in locuri special amenajate. Cei care nu respecta acest lucru, sunt sanctionati cu o amenda cuprinsa intre 200 si 2.000 de lei. De asemenea, focul trebuie aprins doar in locurile special amenajate si nu se lasa nesupravegheat. O amenda cuprinsa intre 200 si 400 de lei o pot primi cei care nu pastreaza linistea in locurile destinate picnicurilor si deranjeaza comunitatile locale.

Pentru ca numarul iesenilor care isi petrec timpul liber in zonele de agrement este in continua crestere, aceste actiuni de informare vor continua si in perioada urmatoare cu scopul de a atrage cat mai multi prieteni ai naturii, care sa actioneze pentru protejarea mediului.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,220FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente