Pigmeii din Congo folosesc GPS-ul pentru a-si salva padurile

Pigmeii din nordul republicii Congo folosesc sisteme GPS pentru a-si proteja padurile si habitatul, informeaza Reuters. Populatia indigena Mbendjele Yaka colaboreaza cu cu cea mai importanta companie forestiera din Africa Centrala pentru a asigura conservarea padurilor, vitala pentru supravietuirea pigmeilor. “Este un proces prin care drepturile traditionale ale pigmeilor pot fi respectate si protejate”, a declarat Scott Poynton, directorul executiv al Fondului Padurilor Tropicale.

Pigmeii utilizeaza GPS-urile oferite de compania congoleza a Industriei de Lemn (CIB), parte a grupului DLH din Danemarca, pentru a marca zone forestiere care trebuie conservate. “Ecranele au semne pe ele, asa ca nu este nevoie sa stie sa citeasca sau sa scrie. Ei trebuie sa dea doar click cand localizeaza un spatiu sacru iar GPS-ul face legatura cu satelitul”, a adaugat Scott Poynton.

CIB foloseste sistemul GPS pentru a-si delimita suprafata forestiera concesionata de Consiliul Forestier. Compania doreste sa faca exploatarile intr-un mod responsabil, respectand drepturile populatiei indigene.
“Este un parteneriat minunat intre populatia traditionala, foarte saraca, si o companie mare care doreste sa faca lucrurile cum trebuie”, a declarat Scott Poynton.

Citeste articolul Pigmeii din Congo folosesc GPS-ul pentru a-si salva padurile integral in Green Report

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente