Un exemplu de dezvoltare sustenabila: taiteii fara noduri

Taiteii fara noduri sunt un exemplu de economisire a resurselor si de reducere a costurilor, a aratat Lee Scott, reprezentantul Wal Mart, in cadrul summit-ului pe teme de dezvoltare sustenabila al companiei, care a adunat in Arkansas peste 2000 de furnizori. Lee Scott le-a demonstrat acestora cum progresul incepe cu lucruri simple.

Reprezentantul Wal Mart a aratat cum functioneaza economisirea pe un meniu Hamburger Helper, produs de General Mills. “Taiteii fini inseamna o pasta care se asaza, reducand astfel cantitatea de aer din punga. Asta inseamna si o cutie mai mica pentru produs, nemaifacand risipa si scazand costurile productiei”, a explicat Scott.

Demonstratia savuroasa a avut ca scop impulsionarea companiilor de a reevalua procesul de productie, cu obiectivul de a reduce risipa si impactul in toate verigele lantului: de la productie la consumator.

Tot cu prilejul summit-ului, Lee Scott a facut publica o inovatie a companiei: o punga facuta in proportie de 85% din material reciclabile, care poate cara cat doua sau trei pungi obisnuite din plastic, folosite in prezent de Wal Mart. Pungile sunt marcate cu sloganul campaniei: “Hartie sau plastic? Niciuna!”. Acestea pot fi returnate magazinelor Wal Mart pentru a fi reciclate, cand sunt uzate.

Citeste articolul Un exemplu de dezvoltare sustenabila: taiteii fara noduri integral in Green Report

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,163FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente