Omenirea a folosit deja resursele pe care le poate oferi P?mântul

Dieta impotriva incalzirii globale. Ce NU trebuie sa mananci daca vrei sa salvezi planeta

Scenariile privind incalzirea globala devin din ce in ce mai apocaliptice pe zi ce trece. Multi oameni de stiinta spun insa ca solutia problemei s-ar putea ascunde chiar in farfuriile noastre. Schimbarea dietei ar putea opri schimbarea climei. Aceasta e concluzia la care ajung mai multe studii realizate de cercetatori din intreaga lume. Renuntand la…

Citește mai departe

Viitorul alimentelor modificate genetic si al fripturilor in vitro

Cand exista miliarde de oameni care trebuie hraniti, mancarea nu se mai poate produce in modul traditional. Oamenii de stiinta propun meniuri noi pentru viitoarele generatii. Potrivit unui articol publicat de cotidianul britanic “The Guardian”, nucleul acestor cercetari se afla la Universitatea de Tehnologie din Eindhoven, acolo unde fripturile in vitro , sushi provenit de…

Citește mai departe

De ce arata altfel hamburgerii McDonald’s in reclame. Diferentele enorme dintre reclama si realitate

Publicitatea facuta alimentelor fast-food este foarte recunoscuta pentru discrepanta mare dintre reclame si viata reala. Intr-o campanie de marketing interesanta, cei de la McDonald’s Canada au dat publicitatii un video care ofera raspunsul la una din cel mai des intalnite intrebari ale clientilor, si anume „De ce produsele McDonald’s arata mai bine in reclame decat…

Citește mai departe

McDonald’s deschide in India, unde vacile sunt sfinte, primele restaurante vegetariene

McDonald’s, al carui principal produs este hamburgerul, va deschide primele restaurante pentru vegetarieni ale grupului in doua centre de pelerinaj din India, in incercarea de a se dezvolta pe o piata unde vacile sunt sfinte, iar consumul de carne de vita este interzis, potrivit Financial Times. Cele doua restaurante vegetariene urmeaza sa fie deschise anul…

Citește mai departe

Carnea facuta in eprubeta, solutia pentru foamete. Ai manca un hamburger din celule stem?

Oamenii de siinta sustin ca in cel mult un an vom avea primele mostre de carne obtinuta in eprubeta. Productia industriala de astfel de carne, crescuta din celule stem, ar putea deschide calea consumului de carne fara a fi necesara sacrificarea animalelor. Cercetatorii olandezi sustin ca, in urmatoarele decenii, populatia lumii va creste atat de…

Citește mai departe

Stii ce risti mancand de la fast-food? | Ulcer – Obezitate – Cancer

Pizza, kebabul, puiul la rotisor sau hamburgerul sunt produse fast-food sarace in nutrienti, dar cu care romaniii isi astampara foamea rapid si ieftin. Libertatea a intocmit un top al caloriilor continute de aceste preparate. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, a studiat compozitia produselor de la fast-food si poate confirma: sunt periculoase…

Citește mai departe

Hamburgeri de leu, serviti intr-un restaurant din Arizona pentru a celebra CM 2010

Patronul restaurantului spune ca leii din hambergerii lui provin dintr-o ferma americana. In timp ce unii oameni aleg sa sufle in vuvuzela sau sa cumpere tricouri pentru a celebra Campionatul Mondial de Fotbal, un restaurant din Arizona celebreaza Cupa din Africa printr-un meniu special: hamburgeri din carne de leu. Pentru 21 de dolari, patronii restaurantului…

Citește mai departe

Romania in presa internationala: Taxa pe fast-food si mamica de 240 de kilograme

Taxa „fast food” din Romania este dezbatuta, vineri, de presa internationala, mai multe publicatii din SUA si Noua Zeelanda publicand articole despre prima taxa de acest fel din Europa, dar si despre tanara romanca de 240 de kilograme care a nascut recent. Site-ul ShortNews.com abordeaza subiectul taxei pe alimente nesanatoase pe care Romania vrea sa…

Citește mai departe

Chifle cu grasimi hidrogenate

Chiflele hamburger primavara sunt un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de glucide cu index ridicat si absorbtie rapida. De asemenea, contin si grasimi intr-o cantitate mare. Dintre acestea cele mai periculoase sunt grasimile vegetale hidrogenate, care afecteaza buna functionare a inimii si a ficatului. In unele tari europene, dar si…

Citește mai departe
Cine crede?i c? e mai s?n?tos, un carnivor sau un vegetarian? Iat? ce spun speciali?tii

Poti salva 95 de vieti pe an

Cu aproximativ jumatate de secol in urma, Leonardo da Vinci era de parere ca – Omul este intr-adevar regele animalelor, deoarece brutalitatea lui o intrece pe a lor. Traim bazandu-ne pe moartea altora. Suntem cimitire!. Tot el afirma: „Va veni o vreme cand oameni asemeni mie vor privi uciderea animalelor cum privesc astazi uciderea oamenilor.”…

Citește mai departe