Germania vizeaza construirea a 40 de parcuri eoliene in Marea Baltica si Marea Nordului

0
1139

Germania are in vedere realizarea a 40 de ferme eoliene in largul Marii Baltice si in Marea Nordului, dintre care 22 au primit deja permis de construire, a declarat ministrul german al Transporturilor, Wolfgang Tiefensee pentru publicatia Hamburger Abendblatt, relateaza AFP.Marea Baltica

„Avem in vedere crearea a 30.000 de locuri de munca noi in nordul Germaniei, ca urmare a construirii a 2.500 de eoliene in mare”, a precizat Tiefensee.

Cele 2.500 de eoliene, care ar trebui instalate la mai mult de 12 mile marine de orase, vor avea o capacitate instalata de 12.000 de megawati, ceea ce ar trebui sa permita alimentarea cu electricitate a 12 milioane de gospodarii, a mai spus ministrul.

„Ne apropiem de obiectivul nostru de producere a pana la 25.000 de megawati offshore pana in 2030”, a adaugat Tiefensee.

Productia de electricitate din surse eoliene instalate in largul marii este o tehnologie destul de noua in Germania, unde constructia primului parc de acest fel a inceput in iulie 2008.

In timp ce pe continent au fost realizate foarte multe ferme eoliene, instalarea acestora in mare mai pune inca unele probleme tehnice, care pornesc de la asigurarea mentenantei la decesitatea de a dezvolta reteaua germana de linii de inalta tensiune.

Sursa: NewsIn

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.