Pisica cu cap plat din Asia este pe cale de disparitie

0
798

Pisica cu cap plat este cea mai mica felina salbatica din lume, cantarind doar 1.5-2kg.pisica cu capul plat

Una dintre cele mai mici si mai enigmatice specii de pisica este amenintata acum cu extinctia.

Potrivit unui nou studiu, pierderea habitatului si defrisarile o ameninta pe micuta pisica cu cap plat. Peste 70% din habitatul felinei a fost transformat in plantatii si doar 16% din el este protejat.

Pisica are labute palmate care o ajuta sa vaneze crabi si pesti si traieste in zonele umede al Asiei de sud-est. Pisica cu cap plat este printre cele mai putin cunoscute specii de felina si nu a fost niciodata studiata intensiv in habitatul ei.

Micul pisic cantareste doar 1.5kg – 2kg si se pare ca este un animal nocturn, adaptat la vanatoarea prazilor mici in mlastini.

Habitatul sau se afla in junglele din Thailanda, Malaezia, Brunei si Indonezia. Nu se stie insa de ce zona are nevoie fiecare pisica in parte sau densitatea populatiei ramase.

Asa ca o echipa din Germania, condusa de Andreas Witing, de la Zoo Berlin, a adunat toate informatiile existente despre pisica cu cap plat, pentru a putea prezice distributia istorica si curenta a felinei. Acestea au confirmat ca pisica cu cap plat traieste langa zone cu apa multa, precum rauri sau lacuri, pe coaste sau in mlastini.

Populatia mica a acestei feline reiese din faptul ca a fost fotografiata de doar 17 ori in salbaticie. In comparatie, alte animale din regiune precum tigrii, pisicile leopard, pisicile marmorate sau cele aurii sunt fotografiate in mod regulat.

* Leopardul marmorat Sundaland este o specie de pisica recent descoperita
* Cea mai apropiata ruda a tigrului este leopardul de zapada, specie amenintata cu disparitia
* Exista doar 2 fotografii in salbaticie ale pisicii aurii africane

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.