Campania Marea Debarasare incepe pe 26 martie

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a vizitat joi, 18 martie, Expozitia internationala de echipamente si tehnologii pentru protectia mediului – Romenvirotec 2010, eveniment organizat sub patronajul Ministerului Mediului si Padurilor.Ministrul mediului

Vizita ministrului Laszlo Borbely a inceput la standul Ministerului Mediului si Padurilor unde au expus si institutiile aflate in coordonarea, in subordinea sau sub autoritatea ministerului.

Unul dintre evenimentele principale ale vizitei ministrului Laszlo Borbely la Romenvirotec a fost lansarea noii editii a Campaniei Marea Debarasare.

Astfel, vinerea si sambata viitoare, 26 si 27 martie va avea loc Marea Debarasare, nu numai la orase ci si in multe zone rurale.

„Campania va avea loc numai o data pe trimestru si fac apel la cetateni sa aduca aparatura stricata care este nefolositoare in gospodarii. Doresc sa putem aduna o cantitate mai mare de DEEE-uri decat in anul 2008 cand s-au colectat 1970 tone. In acest moment, Romania e codasa la colectarea acestor deseuri, adunand anual doar 1,5 kg pe cap de locuitor. Trebuie sa intelegem cu totii cat de important este sa colectam aceste deseuri si ce efect negativ au acestea asupra mediului atunci cand nu sunt gestionate corespunzator”, a declarat ministrul Laszlo Borbely.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *