Casa ecologica mobila, lansata in Romania

0
395

Este mica, dar prietenoasa cu mediul, intrucat are instalate panouri solare si o turbina eoliana.casa ecologica

Casa mobila ecologica a fost lansata in Romania in cadrul expozitiei de tehnologii de mediu Romenvirotec, de la Romexpo.

Aceasta casa este ieftina si nu are o amprenta foarte mare de carbon, insa este potrivita doar pentru cei care se pot multumi cu un trai destul de simplist.

Casa consta intr-un container de 20 metri patrati, mobilata si echipata complet pentru 2 persoane, fiind mai degraba potrivita pentru casele de vacanta. Locuinta are o zona de dormit, cu doua paturi suprapuse, o mini bucatarie, un spatiu tehnic, o toaleta si o terasa.

Locuintele se gasesc in trei variante, in functie de cat de ecologice sunt, si de echipamentul inclus. Varianta cea mai prietenoasa cu mediul este mobilata complet si foloseste numai surse de energie alternativa, iar pretul minim este de 30.000 de euro.

Energia este produsa de panourile solare de pe acoperis si de catre o turbina eoliana, iar instalatia sanitara este proiectata pentru a realiza colectarea apei de ploaie si folosirea ei pentru toaleta si dus.

Ecologia se opreste insa aici, intrucat are o amprenta de carbon considerabila: casele-container sunt aduse tocmai din Croatia, poluand prin transportul lor, si nu sunt construite din materiale eco, ci din metal si izolate cu spuma poliuretanica.

Mini-casele eco au succes pe piata din Croatia, iar acum pot fi cumparate si in Romania, la comanda, a declarat pentru REALITATEA.NET, Mihai Murzea, director de vanzari.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.