Automatul de depozitare a PET-urilor iti da bani sau reduceri in magazine

0
340

Daca depozitati recipientul unei bauturi naturale, atunci veti primi o recompensa mai substantiala.reciclare

Masina de colectat sticle de plastic care te recompenseaza pentru initiativa eco a fost prezentata la expozitia de tehnologii de mediu Romenvirotec, desfasurata in aceasta saptamana la Romexpo.

Instalatia este folosita de ceva timp, cu mult succes, in strainatate. Arata ca un automat de bauturi racoritoare, insa in care trebuie sa pui tu sticla, in loc sa o iei.

Automatul va fi instalat in scoli, in companii si in hipermarketuri, de preferat langa cel pentru bauturi racoritoare, a declarat pentru REALITATEA.NET Irina Dima, inginer vanzari.

Cum functioneaza?

Pui sticla in automat, insa neaparat cu eticheta lipita, intrucat acesta citeste codul de bare inscris pe ea. In functie de sticla si de felul cum este programat, automatul fie va da la schimb bani fie un bon cu reduceri in magazin.

La noi nu au fost stabilite inca sumele cu care vor fi recompensati utilizatorii aparatului, insa in Germania, ne explica Irina Dima, oamenii primesc intre 0.15 si 0.25 euro pe sticla.

Daca recipientul apartine unei bauturi naturale, atunci utilizatorul va primi mai multi bani.

Aceste automate sunt de mai multe feluri, in functie de dorintele companiilor: pot colecta doar PET-uri, pot colecta toate tipurile de recipiente, de la doze de aluminiu la sticle si PET-uri si chiar navete intregi, printr-o usa speciala, mai mare. In momentul in care primesc PET-urile sau dozele, aparatele le preseaza si le taie, pentru a incapea mai bine in saci.

Distribuitorii acestor aparate in Romania au declarat ca au primit deja oferte pentru automate si spera sa fie utilizate cat mai repede.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.