Plaja de sticla: tonele de gunoi aruncate au creat o minunatie

0
334
Reciclarea sticlei - un nou concept
Reciclarea sticlei - un nou concept
Plaja de sticla: tonele de gunoi aruncate au creat o minunatie

La inceputul secolului trecut, americanii aruncau toate gunoaiele in MacKerricher State Park, chiar si autovehicule abandonate. Natura, fata de treaba, nu s-a suparat. Din contra, le-a „raspuns” pe masura. Astfel a aparut ceva unic in lume

Pe vremea cand americanii nu descoperisera, inca, ecologia, acum o suta si ceva de ani, ajungeau in MacKerricher State Park, aproape de Fort Bragg, in California, unde aruncau toate gunoaiele de pe aceasta lume. Cand era tehnologica a inceput, au adus si autovehicule. Da, isi paraseau aici masinile, geamurile, sticlele, becurile arse, tot ce nu le mai trebuia prin casa!

Dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, yankeii si-au dat seama ca treaba e nasoala si, in 1967, au inchis zona. S-au apucat de curatat ce se mai putea curata pentru a reduce dezastrul ecologic. Dar natura, doamna, nu s-a suparat. Din contra, prin slefuire, a creat unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Pamant: plaja de sticla. Toate acele geamuri, toate becurile, tot ce se „uitase” in zona a fost transformat in frumusete. Asa a aparut ceea ce turistii numesc Glass Beach.

In 1998 zona a fost redeschisa pentru public si transformata intr-o rezervatie de 150.000 metri patrati. Se poate vizita, dar nimeni nu pleaca, acasa, cu „suveniruri”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.