Plaja de sticla: tonele de gunoi aruncate au creat o minunatie

Plaja de sticla: tonele de gunoi aruncate au creat o minunatie

La inceputul secolului trecut, americanii aruncau toate gunoaiele in MacKerricher State Park, chiar si autovehicule abandonate. Natura, fata de treaba, nu s-a suparat. Din contra, le-a “raspuns” pe masura. Astfel a aparut ceva unic in lume

Pe vremea cand americanii nu descoperisera, inca, ecologia, acum o suta si ceva de ani, ajungeau in MacKerricher State Park, aproape de Fort Bragg, in California, unde aruncau toate gunoaiele de pe aceasta lume. Cand era tehnologica a inceput, au adus si autovehicule. Da, isi paraseau aici masinile, geamurile, sticlele, becurile arse, tot ce nu le mai trebuia prin casa!

Dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, yankeii si-au dat seama ca treaba e nasoala si, in 1967, au inchis zona. S-au apucat de curatat ce se mai putea curata pentru a reduce dezastrul ecologic. Dar natura, doamna, nu s-a suparat. Din contra, prin slefuire, a creat unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Pamant: plaja de sticla. Toate acele geamuri, toate becurile, tot ce se “uitase” in zona a fost transformat in frumusete. Asa a aparut ceea ce turistii numesc Glass Beach.

In 1998 zona a fost redeschisa pentru public si transformata intr-o rezervatie de 150.000 metri patrati. Se poate vizita, dar nimeni nu pleaca, acasa, cu “suveniruri”.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,329FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente