„Plantam fapte bune in Romania” deschide sezonul actiunilor din acest an in comuna Pestera din judetul Constanta

„Plantam fapte bune in Romania” deschide sezonul actiunilor din acest an in comuna Pestera din judetul Constanta
„Plantam fapte bune in Romania” deschide sezonul actiunilor din acest an in comuna Pestera din judetul Constanta

„Plantam fapte bune in Romania” deschide sezonul actiunilor din acest an, sambata, 22 martie, in comuna Pestera din judetul Constanta. Plantarea din aceasta primavara este o continuare a actiunii din toamna anului trecut, cand voluntarii „Plantam fapte bune in Romania” au plantat aproximativ 3 hectare de corp compact de padure.

Pentru primavara acestui an, echipa „Plantam fapte bune in Romania” si-a propus sa impadureasca 4 hectare de perdea forestiera pentru protectia localitatii de intemperii. Specia aleasa este salcamul, specie repede-crescatoare, care va asigura ca in cel mult 3 ani de zile aceasta perdea sa inceapa sa produca efectele scontate.

Cei 160 de voluntari care vor actiona in comuna Pestera contribuie la atingerea obiectivului programului national de realizare a perdelelor forestiere pentru protectia autostrazilor si drumurilor nationale. Programul a fost aprobat prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului (OUG) in 23 decembrie 2013. La momentul aprobarii acestei OUG, era estimat un necesar de perdele forestiere de protectie din Romania (de-a lungul autostrazilor si drumurilor nationale) de 1.720 km, insa nu fusese realizat nici un kilometru pana atunci.

Voluntarii provin atat din companiile implicate, cat si individual. “Noutatea acestui proiect este aceea ca vine in intampinarea initiativelor autoritatilor nationale si ca arata deschiderea societatii civile la rezolvarea unei probleme de prioritate nationala” a declarat Liana Buzea, fondatorul initiativei „Plantam fapte bune in Romania”.

Cei care doresc sa se alature actiunilor „Plantam fapte bune in Romania” din 2014, o pot face in calitate de voluntari la actiunile pe teren (pe cont propriu, cu grupul de prieteni), scriindu-ne la adresa: [email protected].

Actiunea din comuna Pestera este sustinuta de mai multi parteneri: Primaria Pestera, Gruparea mobila de jandarmi Tomis, iar oganizatorul local este Centrul de Resurse Civice.

La nivel national, „Plantam fapte bune in Romania” si-a propus ca, in 2014, sa impadureasca 21 de hectare de teren, cu ajutorul a 3000 de voluntari. Actiunile de primavara vor cuprinde actiuni in judetele Arges, Iasi, Mures, Prahova, Salaj si Satu Mare. In perioada verii, vor fi ingrijite toate plantatiile din cadrul proiectului, prin fertilizari si descoplesiri de buruieni, iar in toamna vor continua completarile plantatiilor vechi cat si pornirea unor obiective noi de impadurire in judetele Cluj si Dambovita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *