“Plantam fapte bune in Romania” revine in judetul Iasi

“Plantam fapte bune in Romania” revine in judetul Iasi
“Plantam fapte bune in Romania” revine in judetul Iasi

„Plantam fapte bune in Romania” continua seria  actiunilor din acest an,  in  judetul Iasi.  La Baltati, sunt programate, saptamana aceasta, actiuni de plantare pe o suprafata de 5 hectare, in continuarea padurii realizate in 2013.

In zilele de 9 si 10 aprilie, echipa  Plantam fapte bune in Romania” va realiza pregatirea terenului pentru plantarea programata la finalul saptamanii. Interventia este posibila cu ajutorul persoanelor private de libertate din Penitenciarul Iasi. Sambata, de la ora 9.30, va avea loc actiunea de plantare a celor 5 hectare de teren, la care vor participa 400 de voluntari.

“Anul acesta continuam actiunea inceputa in 2013, prin plantarea a 25 000 de puieti de gladita si salcioara, pe o suprafata de 5 hectare. Ne bucura faptul ca  avem din ce in ce mai multi colaboratori si ca initiativa noastra este apreciata si sustinuta. Ne impresioneaza, totodata, si numarul voluntarilor care doresc sa se implice si speram ca, impreuna, vom reusi sa construim, prin munca, un loc mai frumos unde sa venim cu drag”, a marturisit Livia Bibire, coodonator Judetean Iasi.

Plantam fapte bune in Romania se bucura de sprijinul Directiei  Silvice Iasi, principalul sponsor al actiunii, care a pus la dispozitia plantatorilor 25 000 de puieti de gladita si salcioara. Totodata, ne sunt alaturi Primaria Comunei Baltati, Penitenciarul Iasi si RATP Iasi. Partenerii locali ai evenimentului sunt Asociatia Teris, ASAFCI Iasi, ASII, Facultatea de Biologie Iasi, Agentia pentru Protectia Mediului Iasi, Garda de Mediu Iasi, Crucea Rosie si Delphi.

 

Cei care doresc sa se alature actiunilor „Plantam fapte bune in Romania” din 2014, o pot face in calitate de voluntari la actiunile pe teren (pe cont propriu, cu grupul de prieteni), scriindu-ne la adresa:voluntar@plantamfaptebune.ro.

La nivel national, „Plantam fapte bune in Romania si-a propus ca, in 2014, sa  impadureasca  21 de hectare de teren, cu ajutorul a 3000 de voluntari. Actiunile de primavara vor cuprinde actiuni si in judetele ConstantaIasi, Mures, Prahova, Salaj si Satu Mare. In perioada verii, vor fi ingrijite toate plantatiile din cadrul proiectului, prin fertilizari si descoplesiri de buruieni, iar in toamna vor continua completarile plantatiilor vechi cat si pornirea unor obiective noi de impadurire in judetele Cluj si Dambovita.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,549FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente