Plantam impreuna livezi urbane: LIVEZILE GRĂDINESCU

0
2118

Pomii fructiferi aduc abundenta in spatiul urban atunci cand ei sunt prezenti- ne imbogatesc aerul cu oxigen, ne ofera roade gustoase, infrumuseteaza peisajul si creeaza noi habitate. Gradinescu va invita sa va alaturati campaniei de plantare: Livezile Gradinescu. Cu mic, cu mare plantam impreuna in perioada 11-19 noiembrie in gradinilie urbane de la Aparatorii Patriei si Bucurestii Noi. Rezultatul: doua „paduri comestibile” create pe principiile Food Forest!

 “Plantam impreuna livezi urbane: Livezile Gradinescu e o campanie itineranta in 2 cartiere ale Bucurestiului ce aplica principiile de plantare ale sistemului Food Forest. O ocazie de a sadi cu mana ta un pom sau arbust fructifer pe o bucata de pamant dintre betoanele capitalei, de a te conecta la comunitate, de a face cunostinta cu elemente de baza din permacultura si gradinarit urban, de a descoperi un concept inteligent de plantare a a pomilor si arbustilor fructiferi, putin cunoscut la noi in tara: Food Forest.

CE VOM FACE IN CADRUL FIECĂRUI ATELIER?

–           Pregatim terenul pentru plantarea pomilor

–           Sadim pomii si arbustii fructiferi

–           Ne bucuram de natura si de comunitate

–           Aflam cine e #Gradinescu, facem un tur al gradinii si discutam despre permacultura, food forest si gradinarit de iarna

CE si CUM PLANTĂM?

Aplicam principiile Food Forest si plantam o mare diversitate de arbusti si pomi fructiferi, pe care ii punem la dispozitie, precum: mar, par, gutui, cais, piersic, prun, cires, smochin, paw-paw, maslin dobrogean, coacaz negru si rosu, zmeur, mur, agris, aronia si catina.

Food forest sau padurea comestibila e un spatiu inspirat din ecosistemele padurii, recreat de om, structurat pe etaje de vegetatie, ce urmareste esalonarea recoltelor, diversitate si plante perene, succesiuni in timp-spatiu a stadiilor de maturitate si marime a plantelor integrate intr-un mini-ecosistem.

CINE PARTICIPĂ?

Eveniment dedicat comunitatii, detinatorilor de loturi din gradinilor comunitare Gradinescu si oricui ii e dor sa sadeasca un pom. Vecinii curiosi si iubitori de #GradiniUrbaneComunitare si #Gradinescu din alte cartiere sunt bineveniti!

Fiind un spatiu de invatare practica, te rugam sa ne dai de stire daca doresti sa te alaturi la unul din cele 5 ateliere prin selectarea locatiei in care vrei sa ajungi in urmatorul formular: https://goo.gl/forms/l8ZmTcegKLV8amt83

UNDE? CÂND?

Gradinescu Aparatorii Patriei:

–           Sambata- 11.11- orele 10.00-14.00

–           Duminica- 12.11- orele 10.00-14.00

Gradinescu Bucurestii Noi:

–           Vineri- 17.11- orele 10.00-14.00

–           Sambata- 18.11- orele 10.00-14.00

–           Duminica- 19.11- orele 10.00-14.00

Proiectul Gradinescu este organizat de Institutul de Cercetare in Permacultura din Romania impreuna cu Kaufland Romania si consta intr-o retea de 9 gradini urbane, dintre care 3 amplasate pe acoperisurile magazinelor Kaufland, 4 in parcarile sau in spatele magazinelor si 2 in scolile din Capitala. Mai multe detalii pe www.gradinescu.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.