Echipa „Plantam fapte bune in Romania” te invita la impaduriri in Breaza, judetul Prahova

0
705
Echipa "Plantăm fapte bune în România" te invita la impaduriri în Breaza, judeţul Prahova
Echipa „Plantam fapte bune in Romania” te invita la impaduriri in Breaza, judetul Prahova

Echipa „Plantam fapte bune in Romania” incepe actiunile de plantare din aceasta toamna pe o suprafata noua din judetul Prahova, in Breaza.

Aproximativ 450 de voluntari sunt asteptati sambata, 10 noiembrie pentru a planta 3,5 hectare de teren degradat ai orasului Breaza care prezinta eroziuni si alunecari, acestea putand deveni un pericol si pentru oras.

Impadurirea din 10 noiembrie din Breaza este realizata in parteneriat cu MEGA IMAGE, prin castigarea locului al doilea de catre echipa Plantam fapte bune in Romania in competitia de proiecte de sustenabilitate privind mediul intitulata „Fabrica pentru un viitor curat” organizata de companie.
Pentru a ajuta la reducerea amprentei de carbon si a influenta in bine mediul in care sunt prezenti, Mega Image a lansat la inceputul anului acest concurs prin care au fost alese 3 proiecte care sa sustina activitati de protejare a mediului. Plantam fapte bune in Romania a castigat finantarea actiunilor de impadurire a aproape 21 ha, iar fondurile vor fi utilizate integral pentru derularea actiunilor timp de un an in localitatile Breaza (jud. Prahova) si Vulturu (jud. Constanta).

La Breaza, datorita regimului de umiditate al solului si puterii mari de eroziune a acestuia, precum si continutului ridicat de carbonati si saraciei substantelor nutritive in sol, inginerul silvic contractat de organizatori a facut un proiect tehnic. Astfel, este prevazuta impadurirea terenului cu 12750 puieti din urmatoarele specii: frasin comun, plop alb, salcie alba, ulm de camp, salcam, salcioara, gladita, malin, par, sanger, paducel, maces, lemn cainesc, ulm de turchestan, cires, paltin, mojdrean, corcodus si catina alba.

Invitam alaturi de noi prahovenii care vor sa dedice o zi pentru actiunea de impadurire din judetul lor. Cei care isi doresc sa participe la actiunea „Plantam fapte bune in Romania” pe 10 noiembrie in Breaza sunt rugati sa ne anunte sosirea grupului pe adresa: [email protected] , iar in ziua plantarii sa vina la ora 10:30 in fata primariei Breaza.

Pentru reusita acestui efort comun, este bine ca participantii sa poarte incaltaminte adecvata activitatilor de plantare si gradinarit, haine lejere, potrivite efortului pe care il vor depune. De asemenea, acestia sunt rugati sa se asigure ca vin echipati cu necesarul de apa si mancare pentru o zi de petrecut in natura si ca au consultat in prealabil prognoza meteo.

Sustinatorii institutionali ai Plantam fapte bune in Romania sunt: Asociatia Social Eco Team, Orasul Breaza, Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare, Directia Silvica a judetului Prahova, Institutia Prefectului judetului Prahova, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Prahova, Gruparea mobila jandarmi Prahova „Matei Basarab”. Lor li se vor alatura elevii liceelor Colegiul „Mihai Viteazu” (Ploiesti), Colegiul Militar (Breaza), „Aurel Vlaicu” (Breaza), respective ai Scolii de Subofiteri de Politie Campina.

Despre „Plantam fapte bune in Romania”

Plantam fapte bune in Romania este o initiativa a societatii civile tinere din Romania, bazata pe voluntariat si este programata a se derula pe o perioada de 5 – 7 ani, la nivel national. Initiativa consta in actiuni de constientizare, cartografiere si plantare pe terenuri care in prezent nu sunt incluse in fondul forestier, monitorizarea plantarilor si efectuarea de lucrari de intretinere pana la reusita finala.

De anul trecut, „Plantam fapte bune in Romania” a mobilizat 3800 de voluntari, cu ajutorul carora au fost plantati peste 66.200 de arbori forestieri, pe 29 hectare de teren. Reprezentantul legal al miscarii este Asociatia EcoAssist, cea care a adus si a reprezentat prima campanie „Let’s Do It, Romania!”

www.plantamfaptebune.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.