Plante care rezista la seceta

0
769
Plante care rezista la seceta
Plante care rezista la seceta
Plante care rezista la seceta
Plante care rezista la seceta

Este foarte util sa cunosti care este lista cu plante care rezista la seceta. Chiar daca nu sunt foarte multe si trebuie alese si in functie de regiune, aceste plante care rezista la seceta iti fac viata usoara pentru ca, aceasta calitate comuna a lor, le face pe toate foarte usor de intretinut. In plus, toate aceste plante care rezista la seceta sunt plante usor de ingrijit.

Selectia noastra de plante care rezista la seceta cuprinde acele plante care nu doar ca sunt usor de intretinut, dar sunt si ornamentale si pot da viata unei gradini, fara sa fie nevoie de o ingrijire speciala.

Iata care sunt cele mai bune alegeri cand vine vorba despre plante care rezista la seceta.

Levantica. Aceasta este una din micile bijuterii pe care le poti avea in gradina. In afara de culoarea frumoasa, de mirosul deosebit,  levantica este un aliat in indepartarea tantarilor. O tufa de levantica pe balcon sau in gradina, este la fel de eficienta ca si un aparat anti-tantari.

Levantica poate fi crescuta direct pe sol sau in ghivece pe care sa le pozitionezi unde vrei. Tunsa si aranjata levantia este extrem de decorativa, suporta sa stea in bataia soarelui, nu are nevoie de ingrijire speciala si rezista foarte bine la seceta. Levantica prefera un sol cu drenaj bun si infloreste de la inceputul pana la mijlocul verii.

Iarba grasa. Aceasta planta exista in numeroase varietati, toate avand in comun exceptionala rezistenta la seceta si ingrijire minima. In functie de soi si de clima, iarba grasa arata bine de la inceputul primaverii pana toamna, iar pe tot timpul verii se umple de flori colorate. Planta creste destul de inalta, pana la 50-60 de centimetri ceea ce o face foarte buna pentru a o organiza in tufe.

In plus, planta are tendinta de a se intinde pe orizontala si de a coloniza spatiile invecinate. Poti rezolva problema daca faci borduri. Florile pot fi galbene, portocalii, albe, rosii si roz. Iarba grasa suporta foarte bine seceta si tolereaza fara probleme sa stea in bataia directa a razelor de soare. Iarba grasa este o atractie irezistibila pentru gaze, albine si fluturi.

Floarea de piatra poate avea flori rosii, roz, galben, portocalii sau albe. Floarea de piatra infloreste la finele lui mai si rezista toata vara, pana tarziu in octombrie si ofera un covor colorat pentru toata vara.

Suprafata semanata cu flori de piatra se extinde foarte repede, asa ca dupa o prima semanare directa, floarea de piatra rasare spontan in anii urmatori. Floarea de piatra poate fi crescuta si in ghiveci si este foarte potrivita pentru jardiniere la ferestrele batute de soare. Floarea de piatra are nevoie de un sol nisipos,  sarac si nu are nici un fel de pretentii in ceea ce priveste conditiile de mediu. Practic floarea de piatra creste acolo unde nu creste nici o alta floare si este una din cele cele mai bune alegeri daca ai gradina si cauti plante care rezista la seceta. Floarea de piatra este proaspata si in zilele caniculare, mai multe zile la rand. Iubeste locurile batute de soare si este o foarte buna alegere in gradinile de care nu ai timp sa te ocupi in loc de gazon.

Coada soricelului. Oficial este planta medicinala, dar in egala masura si o minunata planta decorativa. Coada soricelului face parte si din categoria de plante care rezista la seceta. Coada soricelului are flori rosi, albe si roz, care infloresc primavara si vara.

Coada soricelului poate creste pana la o inaltime de un metru si este ideala pentru a forma tufe. In gradina nu are nevoie de nici o ingrijire, iar indepartarea primelor flori uscate face planta sa infloreasca in continuu.c

Pe langa acestea ideale ca plante care rezista la seceta este si Yuca, dar si salcamul, liliacul si glicina. O buna solutie este si vita salbatica precum si toate plantele suculente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.