Lista plantelor toxice de apartament sau de gradina este surprizator de lunga

0
1297
Lista plantelor toxice de apartament sau de gr?din? este surpriz?tor de lung?
Lista plantelor toxice de apartament sau de grădină este surprizător de lungă
Lista plantelor toxice de apartament sau de gradina este surprizator de lunga
Lista plantelor toxice de apartament sau de gradina este surprizator de lunga

Lista plantelor toxice de apartament sau de gradina este surprizator de lunga. Flori frumoase, parfumate, unele cu proprietati medicinale… pot fi periculoase, daca nu stii sa te feresti de partile otravitoare.

Este mijlocul verii si trompeta ingerilor infloreste spectaculos. Cupele mari ale florilor galbene sau albe raspandesc un parfum delicat, in spatele caruia se ascunde insa pericolul. Intreaga planta este otravitoare, iar consumul ei poate duce la pierderea cunostintei si moarte prin insuficienta cardiaca. Trompeta ingerilor face parte din aceeasi familie de plante ca si matraguna, petuniile, regina noptii si frumoasa „ieri-azi-maine”. Toate sunt otravitoare, dar trompeta ingerilor le intrece. Matraguna sau belladona, cu flori mici vinetii, este recunoscuta pentru otrava ei fatala, desi diluata in cantitati foarte mari, poate fi folosita impotriva durerilor de stomac. Poate creste spontan in gradina ta de flori si este recomandat sa o smulgi din radacina purtand manusi.

► Atentie la soc si ricin!
Socul si ricinul sunt binecunoscute pentru proprietatile lor medicinale. Vlastarii tineri, scoarta si frunzele de soc contin insa substante care provoaca dureri de stomac si voma. De aceea, de la soc se folosesc doar florile, si acestea uscate. Florile proaspete pot irita pielea. La fel de precauta trebuie sa fii si daca ai ricin in curte. Intreaga planta este toxica. In medicina naturista se foloseste doar uleiul extras din semintele de ricin, in cantitati mici.

► Si legumele pot fi periculoase
Rosiile si vinetele sunt delicioase, dar frunzele lor reprezinta un pericol. De asemenea, planta de cartof este otravitoare, numai tuberculii fiind comestibili. Sucul telinei crude poate declansa si el dureri de stomac.

►INAMICII DIN GHIVECE
Ciclamele, hortensiile, rododendronii, amaryllis, floarea flamingo (anthurium) sau steaua craciunului sunt plante de apartament deosebit de indragite. Dar frunzele, florile sau tulpinile lor, daca sunt consumate din greseala de copii, pot provoca ameteli, crampe abdominale, diaree, voma si chiar lesin. Frumoasele flori ale ciclamelor sunt mai putin otravitoare decat bulbii care provoaca spasme si paralizii temporare. De asemenea, trebuie sa pui departe de copii crotonul, cu frunzele lui rosii-galbene, si philodendronul. Fructele rosii ale marului dragostei (solanum) sunt atragatoare si par apetisante, dar sunt deosebit de otravitoare.

►BULBII PERICULOSI
Majoritatea florilor de primavara cu bulbi sunt toxice. Lacramioarele, narcisele, zambilele, brandusele… pana si gingasii ghiocei provoaca dureri mari de stomac, de cap si ameteli daca animalele sau copiii le-ar manca frunzele sau florile. Bulbii, in general, contin o cantitate mai mare de substante toxice si nu trebuie lasati la indemana celor mici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.