Plimbari gratuite cu vaporasul pe Lacul Herastrau de Ziua Copilului

Vaporas

Primaria Capitalei, prin Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement, va oferi in perioada 1-5 iunie plimbari gratuite cu vaporasul pe Lacul Herastrau.

„Ne gandim in primul rand la copiii care vor fi dornici sa vina in acest week-end in parc si vor prefera sa se plimbe cu vaporasele pe lac. De asemenea, le oferim posibilitatea bucurestenilor ca in zilele de Rusalii si Ziua Mediului sa se relaxeze in mijlocul naturii”, a declarat Radu Popa, directorul general al ALPAB.

Incepand de maine, de la ora 10.00, la Debarcaderul Central (intrarea Pavilion H) vor fi disponibile pentru bucuresteni navele Bucur, Baneasa, Otopeni, Dambovita si Aurora, cu o capacitate totala de 430 de locuri.

Pentru cei care doresc sa fie mai activi, se pot inchiria barci cu rame la pretul de 5 lei/ora sau hidrobiciclete cu 2 locuri, respectiv 15 lei/ora pentru hidrobiciclete cu 4 locuri. Sunt disponibile in acest moment 36 de hidrobiciclete si 50 de barci cu rame, urmand a se suplimenta numarul acestora in saptamanile urmatoare.

Programul la Debarcaderul Central este de la 10.00 la 20.00 in fiecare zi, iar barcile cu rame si hidrobicicletele se vor inchiria zilnic in intervalul 10.00-19.00.

Info Nava Bucur

Disponibila din 2011 pentru agrementul la Lacul Herastrau, nava Bucur are o capacitate de 50 locuri si atinge o viteza de croaziera de 16 km/h. Pentru confortul pasagerilor sunt disponibile doua grupuri sanitare (unul special amenajat pentru persoanele cu mobilitate redusa) si o instalatie de climatizare care deserveste salonul si timoneria. De asemenea, nava este prevazuta cu o instalatie audio video si una de supraveghere video a navei, Propulsia catamaranului este asigurata de doua motoare diesel, de tip inbord, cu linie de axe, cu puterea de minim 65 CP fiecare. Lungime acesteia este de 17,30 m, iar latimea de 5,60 m.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *