Ploiestenii vor fi nevoiti sa arunce gunoiul pe jos

0
419

Veolia a inceput ridicarea recipientilor de la blocuri, iar reprezentantii Primariei spun ca vor face sedinte pentru a lua o decizie.ridicarea recipientelorridicarea recipientelor

De astazi, fostul operator de salubritate a inceput sa ridice recipientii pentru colectarea deseurilor de la platforme. Primul vizat a fost cartierul Mihai Bravu. Vor veni la rand cartierele Nord, Sud, Democratiei, Vest, in aproximativ doua saptamani urmand sa fie ridicati toti recipientii de gunoi din oras.

„Noi am lasat recipientii de Paste si inca o luna dupa aceea, chiar daca contractul pe care il aveam cu Primaria a expirat la 1 aprilie. Insa, am vrut sa ii dam timp noului operator sa isi aduca pubelele, lucru care nu s-a intamplat. Nu le mai putem lasa nici pe ale noastre pentru ca participam la alte licitatii. In privinta unui pret de inchiriere negociat cu Rosal nu s-a ajuns la nicio intelegere”, ne-a declarat Cornel Vicol, purtator de cuvant al firmei Veolia.

Sedinte tardive

Desi Regia Autonoma de Servicii Publice a fost instiintata din timp ca se vor ridica pubelele de la asociatiile de proprietari, primarul spune ca de-abia astazi va tine o sedinta pentru a stabili ce este de facut. „Ne vom intalni astazi pentru a lua o hotarare. Cel mai probabil, se vor inchiria pubele de catre noul operator, factura pentru plata va veni la Primarie, iar noi vom actiona in instanta Veolia pentru a ne recupera banii. Consider ca este o actiune abuziva din partea celor de la Veolia”, a precizat primarul Andrei Volosevici.

Pana vor fi aduse noi containere, ploiestenii vor fi nevoiti sa arunce gunoiul pe jos, in interiorul sau in exteriorul platformei. „Nu inteleg de ce ni se ia pubelele. Noi unde o sa mai aruncam gunoiul? Daca nu ni se vor aduce alti recipienti, in scurt timp aici se va crea un focar de infectie care ne va afecta pe toti”, ne-a spus Silvia Enescu, care locuieste pe Strada Petrochimistilor.

Rosal priveste de pe margine

Situatia creata pare sa nu dea prea multe batai de cap actualului operator de salubritate, Rosal, care nu ia nicio initiativa pentru a preintampina umplerea orasului de gunoaie. „Asteptam sa vedem ce decizie va lua Primaria. Noi cand am participat la licitatie, era vorba doar de stabilirea tarifului. In momentul in care vom avea un punct de vedere scris de la administratia locala, vom hotari ce avem de facut”, spune Valentin Dobre, managerul Rosal.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.