Statuia de la Herculane care trage de urechi turistii mitocani

0
353

Deseurile lasate de turisti au devenit peste noapte obiecte de arta si semnal de alarma pentru lipsa de bun simt. Aproximativ 50 de tineri din Asociatia Valea Cernei s-au strans de 1 Mai in Baile Herculane, pentru a aduna pet-urile din Cheile Cernei si zona 7 Izvoare.statuia de la Herculane

Tinerii au strans gunoaiele lasate de cei care au venit sa petreaca Ziua Muncii. De pe malurile Cernei si din poieni din zona s-au adunat aproximativ doua tone de deseuri. „Am strans gunoaiele din Valea Cernei si de pe cursul de apa al raului Cerna. Le-am explicat turistilor sositi in zona cat de rau afecteaza aceste resturi mediul inconjurator”, a declarat Avram Marian, presedintele asociatiei ecologiste.

Maria Dima este doar una dintre tinerii care si-au sacrificat zilele libere pentru o actiune civica. „Am venit de la aproape 200 de kilometri, fiindca zona este deosebit de frumoasa, iar cei care vin la gratar nu constientizeaza ca toate aceste resturi lasate in natura, intr-o buna zi, se vor intoarce impotriva noastra”, a spus voluntarul.

Din pet-urile adunate, tinerii au facut un peste urias, care a fost plimbat prin Baile Herculane pentru a atrage atentia turistilor care lasa gunoaie si pentru a le aminti de cei sapte ani de acasa. Ion Ardeleanu, unul dintre turisti, a laudat initiativa tinerilor. „Este de apreciat ce au facut, dar degeaba, daca omul care vine la gratar nu isi aduce de acasa un sac sa isi stranga resturile”, a spus Ardeleanu.

Ecologistii au dat o lectie turistilor

La actiune au participat 50 de voluntari veniti din Cetatea Baniei. Au fost colectate doua tone de deseuri aruncate pe malurile Cernei in zona cuprinsa intre Cheile Bobotului si 7 Izvoare. Gunoiul a fost apoi transportat la haldina de gunoi a orasului Baile Herculane. In zilele urmatoarele pestele urmeaza sa fie lansat pe raul Cerna, iar eco-voluntarii spera ca asa vor reusi sa-i invete pe romani cum sa aiba grija de natura.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.