Ploiesti: Salinele, recomandate pe timp de iarna

Salina Slanic este cea mai mare salina din Europa si ofera clientilor posibilitatea de a vedea o colectie de sculpturi in sare dar si de a a face sport.Slanic Prahova

In Mina Unirea, din Slanic, care poate fi vizitata in aceasta perioada, nu trebuie sa va faceti probleme din cauza frigului. Aici, fie vara, fie iarna sunt 13 grade constant.

In subteran veti ajunge cu ajutorul unui lift care coboara 208 metri in doua minute, iar de cum ati ajuns in mina veti putea admira expozitii de quilling si sculpturi de sare, dar veti putea achizitiona si diverse sortimente de sare de baie sau suveniruri procurate din mina.

Sport cu atletii

In salina puteti face si sport, avand la dispozitie un teren de fotbal, pe care puteti face jogging, o masa de tenis, una de biliard, dar si remy sau table. In fiecare weekend se antreneaza in mina si echipa lotului national de atletism.

„Mi se pare extraordinar ca avem posibilitatea sa-i vedem pe atleti, dar si sa-i cunoastem”, spune un client, Marius Raureanu.

Intrarea in Mina costa 14 lei pentru adulti, 7 lei pentru studenti si copiii mai mari de 3 ani si este gratuita pentru cei care au sub 3 ani. Salina functioneaza de marti pana duminica intre orele 9.00 si 15.00.

Salina Ploiesti

O varianta la scara mai mica a Minei Unirea este Salina de la Ploiesti, care este formata din 13,85 de tone de sare adusa de la Slanic, aceasta prezentandu-se sub forma de bulgari care ofera un tratament natural pentru tratarea diferitelor afectiuni respiratorii. Salina dispune de instalatie de ventilare si climatizare, astfel incat temperatura este constanta, in jur de 16-18 grade, de iluminare a peretilor laterali si a tavanului, de instalatie de ventilatie si filtrare a aerului precum si umidificator.

Adultii au la dispozitie o masa de ping-pong, un televizor, precum si mese prevazute cu sah, table si remy. Copiii se pot juca la toboganul sau minicastelele special amenajate pentru ei.

La Salina Ploiesti adultii platesc 14 lei pentru o vizita, in timp ce pensionarii, somerii, elevii si studentii vor achita o taxa de 11 lei.

Copii sub 10 ani cu insotitor platesc 13 lei/sedinta. Se pot face si abonamente de 10 sedinte care costa 130 de lei pentru adulti, 100 de lei pentru pensionari, someri, elevi, studenti si 120 de lei pentru copii sub 10 ani cu insotitor.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *