Pofti?i în maternitatea de lilieci!
 Poftiti in maternitatea de lilieci!
Poftiti in maternitatea de lilieci!

Sunt mici si neajutorati! In fiecare an, circa 300 de puisori de lilieci raman orfani si sunt crescuti intr-un spital din Australia. Mamele lor se imbolnavesc si mor inainte ca ei sa-si poata purta singuri de grija.

Spitalul Tolga din Atherton, Australia, este singura “maternitate” pentru lilieci din lume. Aici sunt adusi toti puii care raman singuri pe lume. Voluntarii australieni ii culeg cu mare atentie pe toti micutii lilieci oropsiti de soarta si ii aduc in spital ca sa-i salveze. Puisorii sunt infasati in scutece colorate, ca bebelusii, si sunt hraniti cu lapte cu biberonul.

Mai mult decat atat, asistentele veterinare le fac baita si chiar ii piaptana, iar micile vietati sunt incantate de ingrijirea pe care o primesc. Multa vreme, liliecii au fost considerate animale inspaimantatoare care sug sangele oamenilor. Australienii vor sa arate lumii ca nimic nu este mai fals decat aceasta prejudecata. Puisorii sunt niste fiinte neajutorate care nu vor nimic mai mult decat biberoane cu lapte. Spitalul Tolga din Atherton s-a infiintat cu scopul de a salva aceasta specie de lilieci australieni.

Ei sunt folositi in scopul unei mai bune cunoasteri a comportamentului animalelor. In plus, se urmareste conservarea habitatului natural al mamiferelor zburatoare.

Cercetatorii incearca de zeci de ani sa dezlege enigmele temutei boli Ebola. Ei au ajuns la concluzia ca unele specii de lilieci africani. Una dintre teoriile aparitiei maladiei Ebola este aceea legata de o specie de lilieci din Africa. Acestia contamineaza fructele, iar virusul EBOV se transmite prin saliva lor la alte animale, care, odata vanate de om, declanseaza maladia in societate. In mod surprinzator, la lilieci, s-au dezvoltat anticorpi care neutralizeaza virusul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here