ECO – Fructe fara chimicale pe piata bucuresteana
Proaspete, frumoase, gustoase si „nepoluate” cu pesticide si alte chimicale de sinteza periculoase. Capsunele ecologice ne fac cu ochiul din galantar.
Capsunele tonifica si remineralizeaza organismul, previn bolile neuro-degenerative, afectiunile cardiovasculare, imbatrinirea precoce si cancerul. Insa, pentru a va bucura de toate aceste beneficii, alegeti-le pe cele eco, pentru ca cele conventionale figureaza pe lista fructelor care abunda in pesticide.
OFERA. De unde putem cumpara capsune ecologice? Sint doua variante: fie direct de la producator – SC Minerva din localitatea Fundeni, judetul Calarasi -, fie de la magazinul bio Leacul din Capitala.
„Leacul este singurul magazin in care livram deocamdata. Restul productiei de capsune o vindem direct clientilor „, ne-a declarat Aurel Pana, director general Minerva. Societatea cultiva capsuni fara sa foloseasca chimicale de patru ani si a obtinut certificarea ecologica de la organismul de control Ecoinspect in urma cu doi ani. In acest interval, Minerva si-a creat o retea de clienti directi, pe care i-a fidelizat gratie bunatatii fructelor oferite. Si pretului foarte bun, de producator. Astfel ca, imediat ce incepe sezonul capsunelor, comenzile incep sa curga. „In general, sezonul incepe dupa 1 mai si tine cam o luna. Insa exista variatii, in functie de vreme. Anul acesta, de exemplu, am inceput sa recoltam cam de la 5 mai si cred ca ne ducem pina in 7-10 iunie. De pe cele 1,5 hectare obtinem cam sase tone de capsune”, a explicat Aurel Pana.
De citeva zile, capsunele de la Minerva au ajuns si in magazinul Leacul de pe Strada Hatmanul Arbore, de linga Perla. Pentru ca sint produse perisabile, nu se aduc cantitati mari de capsune, insa cum se epuizeaza marfa, cum se face reaprovizionarea.
Sursa: Jurnalul National