- Intreba un consultant – Primesti raspuns in maxim 24 de ore.
- Trimite sugestiile sau reclamatiile tale – Pe forumul public EcoSapiens.
- Deschide un subiect de discutie – Despre Protectia Animalelor
Bucurestenii din Sectorul 1 vor putea solicita ridicarea cainilor fara stapan sau interventia Politiei Animalelor apeland la numarul de telefon 9540.
Politia animalelor din sectorul 1 a ame-na-jat doua cabinete medi-cale.
A angajat me-dici pentru tratarea ani-ma-lelor abuzate si pentru sterili-zarea pisicilor si a cainilor comu-nitari, dar acestia nu isi pot desfasura activitatea. Motivul: in 2004, guvernul Nastase a dat o ordonanta prin care activitatile de asistenta medical-veterinara sunt asigurate in exclusivitate de cabinetele particulare. Astfel, Directia Sanitar-Veterinara Bucu-resti nu poate autoriza cele doua cabinete din strada Garlei nr.13 si strada Garlei nr.2, desi respecta toate standardele. Fara autori-zatie, cele doua cabinete nu pot cumpara medicamente. Gheorghe Rasuceanu, seful serviciului Politia animalelor din sectorul 1, spune ca, din aceasta cauza, multi dintre medicii care lucreaza acolo cumpara din banii lor medicamente de la cabinetele particulare, pentru a trata animale care sunt in stare foarte grava.
In plus, desi exista un program de sterilizare la nivelul sectorului, iar consiliul local a alocat de la bugetul local 30.000 lei pentru sterilizarea a 1.000 de patrupede, banii nu pot fi folositi deoarece cele doua cabinete nu au primit autorizatie. Andrei Mihail, seful Politiei Comunitare Sector 2, directie in subordinea careia se afla Politia animalelor, ne-a declarat ca a trimis mai multe adrese catre DSV in care a explicat situatia, dar nu s-a ajuns la niciun rezultat. „Ba mai mult, in ultima scrisoare ne-au spus sa concesionam serviciul unui cabinet particular. Probabil nu s-au gandit la costuri. Noi sterilizam un animal cu 30 de lei, or, la un cabinet particular, aceasta operatie costa pana de 10 ori mai mult.
De asemenea, s-au suparat si doctorii de la cabinetele particulare, fiindca le-am face concurenta neloiala, oferind servicii gratuite. Noi insa nu tratam decat animalele abuzate, sterilizam animalele comunitare si asiguram servicii medicale pentru animelele persoanelor cu venituri reduse, care au un animalut dar nu au bani sa plateasca o operatie ca sa-i salveze viata.
Cine are un caine de rasa sau o pisica si are bani nu vine la noi pentru ca nu-l primim. In plus, avem un plafon al cheltuielilor. Putem asigura aceste servicii in limita banilor pe care i-a alocat consilul local”, a explicat Mihail. Daca aceasta situatie nu se rezolva, singurul cabinet sanitar-veterinar din sector va deveni functional abia la inceputul lunii decembrie, cand se va deschide adapostul din soseaua Odai, unde, pe langa cele circa 400 de locuri pentru maidanezi si pisici, va fi amenajat si un centru de tratament. Pe langa adaposturi, legislatia permite infiintarea cabinetelor veterinare de stat.
Info plus:
Politia animalelor din Sectorul 1 este singura institutie de acest gen din Bucuresti. Daca vedeti ca un animal este maltratat sau gasiti un animal fara stapan, puteti suna la 9540. O echipa de politisti comunitari va veni sa ridice patrupedul si ii vor acorda primul ajutor dupa care va fi dat spre adoptie. Din luna decembrie, bucurestenii vor putea suna la acest numar si pentru ridicarea cainilor maidanezi, deoarece lucrarile de constructie la adapostul din soseaua Odai se vor finaliza.
Sursa: Gandul