Poluare vs. SIDA

0
382

Potrivit unui studiu realizat de catre Universitatea din Sao Paulo (USP), Brazilia, aerul poluat este mai periculos decat SIDA si accidentele rutiere.

sao-paulo.jpg

In studiu se mentioneaza ca de la bolile cauzate de poluarea aerului rezulta aproximativ noua morti pe zi in Sao Paulo sau 3.500 de morti pe an, in timp ce SIDA si accidentele din trafic au cauzat 1.624 de morti in 2007. Potrivit aceluiasi studiu, in aria metropolitana a orasului Sao Paulo este cheltuita suma de 1,5 miliarde de dolari americani pentru bolile cauzate de poluarea aerului.

Cele 6 milioane de masini din oras sunt cauza principala a acestor rezultate dezastruase. Vehiculele diesel, reprezentand 10% din totalul masinilor din Sao Paulo sunt responsabile pentru 62% din aerul poluat. Reducerea sulfului eliberat de vehiculele diesel ar putea salva aproximativ 150 de vieti pe an.

Orasul brazilian va reduce nivelul de poluare cu cel putin 5% pana in anul 2009, prin adoptarea „clean diesel”, care are o concentratie mai mica de sulf, conform agentiei de presa chineze, Xinhuanet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.