Poluarea in Bucuresti, de cinci ori peste normele europene

0
644
CE lanseaz? un infringement împotriva României pentru c? nu î?i protejeaz? cet??enii de poluare
Poluarea în Bucureşti, de cinci ori peste normele europene
Poluarea in Bucuresti, de cinci ori peste normele europene
Poluarea in Bucuresti, de cinci ori peste normele europene

Specialistii afirma ca valorile poluarii din Bucuresti sunt si de cinci ori mai mari decat normele europene. Ei sunt de parere ca statul trebuie sa ia rapid masuri, atat pentru sanatatea oamenilor, ci si pentru a nu primi amenzi din partea Comisiei Europene.

Intersectia Razoare din Bucuresti pare in fiecare dimineata un furnicar. Noxele pe care autoturismele le elimina, reprezinta 70 la suta din poluarea din aerul Capitalei, potrivit Digi 24.

„Inregistram, in general, la toate statiile depasiri ale valorilor limita valorile cele mai mari le gasim in zona centrala a orasului”, a preiczat Gabriel Ciuiu sef monitorizare Agentia pentru Protectia Mediului Bucuresti.

Danut Trifu, presedinte Eco Civica, a afirmat, la randul sau, ca „in Bucuresti avem intre 300 si 400 de tone de praf pe kilometru patrat si nu este un praf simplu de tara, ci un praf toxic”.

Acesta este si motivul pentru care Comisia Europeana monitorizeaza de trei ani evolutia poluarii in Capitala.

In aerul din Bucuresti, masuratorile arata valori de 70-80 de mii de micrograme de particule pe metru cub, in vreme ce media europeana este de 20.000-25.000.

Prof. dr. Florin Mihaltan, presedintele Societatii Romane de Pneumologie avertizeaza ca un aer poluat afecteaza sanatatea celor care il respira.

„Poluarea este factorul de risc major, al doilea dupa fumat. Implica boli respiratorii, astmul bronsic, bronsita cronica, pulmonar. Cancerul pulmonar este un factor dependent de factorul poluant”, a precizat el.

Oficialii din Bucuresti si-au luat angajamentul in fata Uniunii Europene sa creeze mai multe spatii verzi si sa modernizeze transportul in comun pentru ca tot mai multi bucuresteni sa il foloseasca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.