Poluarea, o problema serioasa in Beijing

Primarul Beijingului, Guo Jinlong, a declarat ca exista riscul aparitiei unei probleme serioase privind poluarea capitalei Chinei datorita scaderii in 2009 a tintei proiectului „zile cu cer senin”.poluare China

Beijingul este mereu acoperit de smogul provenit de la numarul mare de autoturisme, de la fabricile construite in timp si de la statiile electrice.

Guo a promis ca orasul in care locuiesc 17 milioane de oameni va avea in curand noi linii de metrou si mai multe linii de autobuze si se va incerca marirea proportiei de energie verde utilizata.

„Problemele rezultate din interactiunea oamenilor cu resursele si mediul sunt extrem de serioase”, a declarat Guo, citat de Reuters.

De asemenea, se doreste controlarea cantitatii poluarii prin cresterea numarului de persoane care folosesc transportul in comun si construirea unui sistem verde de transport. Astfel, se doreste ca „zilele cu cer senin” sa creasca in acest an la 73%.

Problema poluarii din Beijing a fost intens dezbatuta inainte de inceperea Jocurilor Olimpice din 2008, ceea ce a dus la demararea unei campanii antipoluare. Insa, la mai bine de un an de la Jocuri, Beijingul inca este invaluit in smoguri ce ameninta sanatatea populatiei si diminueaza numarul turistilor.

Sursa: Intact News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *