Poluarea pe calea undelor, tot mai ingrijoratoare

0
427

Sase sute de mii de bucuresteni sunt expusi zilnic radiatiilor electromagnetice generate de antenele de telefonie mobila amplasate haotic in Capitala.
poluare pe calea undelor
Locuitorii Bucurestiului sunt supusi in fiecare zi, intre 15 si 60 de minute, la pericolul undelor GSM.

Durerile de cap, tulburarile auditive si cele de vedere sunt doar cateva dintre consecintele pe care radiatiile electromagnetice le au asupra sanatatii locuitorilor din Capitala. „Releele GSM emit unde electromagnetice in imprejurimi, in special pe orizontala, deci trebuie sa fie amplasate la o anumita distanta, nu pe scoli, spitale sau pe cladiri publice”, spune medicul Vlad Ciurea.

Presedintele Asociatiei pentru Protectia Consumatorilor (APC) Romania, Costel Stanciu, precizeaza ca in ultimii doi ani a primit peste 500 de sesizari in care se reclamau afectiunile dobandite ulterior amplasarii antenelor GSM, cum ar fi: somn agitat, tulburari de comportament, dificultati de concentrare, slabiciune musculara, afectiuni ale glandei tiroide, diferite forme de cancer, dar si amplasarea antenelor GSM fara a fi obtinut acordul a 51% din proprietari si acordul celor de la ultimul etaj.

Nu exista legislatie

Stanciu crede ca Romania are cea mai „proasta” legislatie din lume privind limitele valorilor care masoara campul electromagnetic generat de antenele GSM. In Rusia, Australia sau Italia, limitele permise sunt mult mai mici. „Proprietarii nu sunt informati in legatura cu consecintele inchirierii terasei pentru amplasarea unor antene GSM. Cei care au afectiuni medicale necesita proteze cardiace-pacemakers, defibrilatoare implantabile, proteze auditive etc.

De asemenea, decizia amplasarii antenelor nu se ia in cadrul unei adunari generale a Asociatiei de Proprietari”, spune presedintele APC. Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei considera ca initierea unui proiect de lege in acest sens nu este necesara, atata timp cat la nivelul UE nu exista o legislatie privitoare la amplasarea releelor GSM.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.