Poluarea va creste cu 40 % pana in 2030

1
358

Un studiu realizat de guvernul Statelor Unite a concluzionat ca poluarea cu carbon va creste cu aproape 40 % pana in 2030, in special din cauza Indiei si Chinei.
poluarea aerului
Conform acestui studiu, realizat de Administratia De Informare asupra Energiei (EIA), economiile in curs de dezvoltare ale acestor tari se vor dovedi o mare amenintare asupra atmosferei care, de altfel, da semne de epuizare.

Acelasi studiu preconizeaza o crestere a utilizarii energiilor regenerabile, reprezentate de energia hidroelectrica, solara sau puterea vantului, dar, in acelasi timp, cererea tot mai mare, va impinge populatia si la folosirea energiilor clasice, cu emisii de mari carbon: petrolul si carbunele.

Cei de la EIA au subliniat faptul ca analiza lor se bazeaza pe legislatiile in vigoare privind emisiile de carbon, nu si pe viitoarele hotarari de lege sau tratate care ar putea reduce utilizarea energiilor clasice.

Congresul SUA are in vedere realizarea unei legislatii pentru reducerea emisiilor de gaze cu 17 % pana in 2020 si cu peste 80% la mijlocul acestui secol. O conferinta internationala este programata pentru luna decembrie in scopul realizarii unui tratat care sa reduca aceste emisii de gaze.

In ceea ce ne priveste, putem reduce emisiile de gaze utilizand mai putin masina si mergand mai mult pe jos. Nu ne ajuta doar pe noi sa eliminam kilogramele in plus, ci ajuta si planeta sa respire.

Sursa: GreenLaunches

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.