Ponta ii cere directorului executiv al Complexului Energetic Oltenia sa continue productia de energie pe carbune

A sc?zut produc?ia na?ional? de c?rbune
CE OLTENIA: Ponta ii cere directorului executiv al Complexului Energetic Oltenia sa continue productia de energie pe carbune
CE OLTENIA: Ponta ii cere directorului executiv al Complexului Energetic Oltenia sa continue productia de energie pe carbune

Premierul Victor Ponta i-a cerut ieri, in Targu Jiu, lui Laurentiu Ciurel, directorul general executiv al Complexului Energetic Oltenia, sa se asigure ca productia de energie termica bazata pe carbune va continua in tara noastra pentru urmatorii 50 de ani, informeaza Agerpres.

Totodata, prim-ministrul a declarat ca productia de energie termica este cea mai sigura, iar CE Oltenia va ramane cu adevarat „plamanul” pe acest segment.

Seful Executivului a afirmat: „Va cer sa aveti grija in viitor, pentru ca productia de energie pe carbune trebuie sa ramana in Romania inca 30, 50 de ani. Trebuie sa avem in continuare energie termo, este cea mai sigura in toate conditiile si CEO ramane acum cu adevarat plamanul pe energie termo.
Domnia sa a amintit, in acest sens, o facilitate acordata de Guvern: „Nu puteti sa spuneti ca nu v-am ajutat cu legislatia. De la 1 iunie, scoatem taxa de cogenerare la export. Ne-am intalnit cu reprezentantii din Albania, din Muntenegru, sa cumpere de la noi, ca avem energie ieftina si aproape de ei. S-au suparat cei cu regenerabilele, (…) noi am schimbat legea si reusim sa pastram totusi un echilibru pe toate tipurile de energie. Acum, va cer ca strategia pe termen mediu si lung sa garanteze inca 20 de ani dezvoltarea companiei”.

Victor Ponta a subliniat ca intreprinderea energetica nu va fi vanduta, majoritatea actiunilor ramanand in posesia Guvernului.
„O mai spun o data: nu se vinde compania energetica. Majoritatea actiunilor ramane la Guvernul Romaniei. Ceea ce avem ca obligatie (si cred ca este un lucru bun) este listarea a 15% din actiuni, iar toti banii raman la dezvoltare, nu ii luam la buget”, a precizat Ponta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *