Populatia de tigri, la cel mai scazut nivel

0
284

Numarul de tigri este la cel mai scazut nivel de cand au inceput inregistrarile, iar cercetatorii atrag atentia ca mai avem doar 12 ani pentru a salva aceasta specie.populatia de tigri

Potrivit cotidianului „The Daily Telegraph”, reprezentantii WWF (World Wide Fund, organizatie care are ca misiune protejarea mediului inconjurator) au anuntat ca mai exista doar 3.200 de exemplare din cele 100.000 care erau estimate in 1900.

Campanie de protectie

Tigrul, originar din sudul si estul Asiei, ar putea disparea curand daca nu se iau masuri pentru a impiedica vanatoarea si pierderea habitatului, spun acestia. Reprezentantii WWF fac apel la guvernele din tarile in care mai exista tigri – printre care China, India si Bangladesh – pentru ca acestea sa-si indeplineasca angajamentul de a dubla numarul de tigri pana in 2022. Militantii au cerut, de asemenea, ca britanicii sa faca presiuni asupra acestor natiuni prin semnarea unei petitii online in care sa precizeze ca nu vor sa traiasca intr-o lume fara aceste animale.

„Fara o actiune comuna, globala, suntem in pericolul de a pierde pentru totdeauna aceste specii in multe parti din Asia. Daca pierdem tigrul, pierdem mai mult decat unul dintre cele mai importante animale de prada. Salvandu-le habitatul, vom proteja sute de alte specii”, spune Diane Walkington, unul dintre reprezentantii WWF. Campania de protectie a fost lansata pentru a coincide cu Anul tigrului in calendarul chinezesc, care este atat in 2010, cat si in 2022.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.