Porsche Romania planteaza 55.000 de copaci

0
416

Importatorul local a lansat un program prin care va planta cate un copac pentru fiecare masina vanduta.
de Robert Gherghe

55.000 de unitati este cifra vanzarilor stabilita de Porsche Romania in acest an.

Porsche Romania, importatorul marcilor Audi, Porsche, Seat, Skoda si Volkswagen , a anuntat concretizarea programului „O masina, un copac”, in cadrul caruia se va planta, impreuna cu Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile, cate un copac pentru fiecare masina vanduta in anul 2007.

Aceasta suma se ridica la 55.000 de unitati, pentru toate marcile reprezentate in Romania, suma atinsa atat datorita varietatii modelelor din portofoliul importatorului, cat si ofertelor accesibile de finantare derulate de Porsche Bank.
Copacii au fost plantati in comunele Mitreni, Crivat si Plataresti din judetul Calarasi, zone grav afectate de despaduririle masive.

Punctul culminant a avut loc marti, 4 decembrie, cand conducerea Porsche Romania impreuna cu Ministrul Mediului, Attila Korodi, precum si cu numeroase persoane publice si reprezentanti mass media, au plantat simbolic salcamii dedicati acestui program.

Campania „O masina, un copac” va continua cu plantarea altor cateva sute de plopi pe malul bratului Borcea, pentru consolidarea solului. Suprafata totala impadurita cu 55 de salcami si 600 de plopi este de 12 hectare. In prezent, media europeana de suprafata impadurita a unui judet este de 30%, in timp ce in judetul Calarasi este de numai 4%.

„Sunt convins ca fiecare pas facut in directia protectiei mediului este valoros. Ma refer aici la programul de reinnoire a parcului auto, la programul de reabilitare a infrastructurii si de construire a autostrazilor, si la actiunea propusa de Porsche Romania.Daca anul viitor initiativa noastra isi va gasi ecou si la ceilalti importatori auto, vom avea ocazia sa plantam peste 300.000 de copaci, o actiune unica in Europa!”, a concluzionat Brent Valmar, directorul Porsche Romania.

Sursa: Automarket

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.