Poteca tematica virtuala in Ariile Protejate „Raul Tur”

0
396
Potecă tematică virtuală în Ariile Protejate „Râul Tur”
Poteca tematica virtuala in Ariile Protejate „Raul Tur”
Poteca tematica virtuala in Ariile Protejate „Raul Tur”

Societatea Carpatina Ardeleana – Satu Mare in parteneriat cu Asociatia E-Consult au realizat o poteca tematica virtuala in Ariile Protejate „Raul Tur” in zona lacului de acumulare Calinesti Oas.

Proiectul este finantat de Fundatia pentru Parteneriat si MOL Romania.

Poteca tematica se afla pe malul sudic al lacului, de-a lungul drumului forestier. Cuprinde patru statii si un punct de informare. Punctul de informare descrie detaliat modul de folosire a potecii tematice. La statiile potecii tematice sunt amplasate panouri mici, care contin codurile QR (Quick Response). Prin fotografierea si incarcarea codului QR cu ajutorul unor instrumente multimedia (smartphone) se poate accesa suprafata virtuala a punctului, care cuprinde informatii ilustrate cu imagini despre atractiile naturii. Statiile au urmatoarele denumiri:

Padurile de deal
Viata padurii
Lumea apelor
Habitatele umede

Materialele informative ale potecii tematice pot fi accesate in mod direct pe Internet, prin link-ul: http://tur-info.ro/aria-protejata/poteca/ . Poteca tematica are o lungime de 1,5 km si poate fi vizitat individual in orice anotimp. Distanta nu este lunga si este usor de parcurs, astfel incurajam pe toata lumea sa o viziteze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.